Η Hellenic Hydrogen χορηγός του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη & Τεχνολογίες Υδρογόνου» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

23 Απριλίου 2024
15:01
Κανένα σχόλιο

Η υποστήριξη, μέσω χορηγίας της Hellenic Hydrogen, του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Επιστήμη & Τεχνολογία Υδρογόνου», υπεγράφη τη Δευτέρα 8 Απριλίου, 2024, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Στέργιο Μαρόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Hydrogen Α.E κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο. και τον Διευθυντή του Δ.Π.Μ.Σ. Αναπληρωτή Καθηγητή Σάββα Δουβαρτζίδη.

Το εν λόγω Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) έχει ως αντικείμενο την εξειδίκευση επιστημόνων στην ανάπτυξη των τεχνολογιών παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και ασφαλούς χρήσης του υδρογόνου για την παραγωγή ενέργειας στη βιομηχανία, στα κτίρια και στα μέσα μεταφοράς. Η χορηγική υποστήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών από την Hellenic Hydrogen,  συμπίπτει με την ανακοίνωση της εταιρίας για την έναρξη του «North project 1» που αφορά τη λειτουργία της μονάδας πράσινου υδρογόνου στο Αμύνταιο το 2027, για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου για βιομηχανική χρήση.

H Hellenic Hydrogen αποτελεί μία κοινοπρακτική εταιρεία των Motor Oil και ΔΕΗ, δύο από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική ενεργειακή αγορά, με στόχο να προωθήσει τη διαμόρφωση μιας καινοτόμου ενεργειακής λύσης για το αύριο. Στην κορυφή του επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδιασμού της Hellenic Hydrogen βρίσκεται ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση έργων που επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και προωθούν τον πράσινο μετασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας δρομολογεί έργα παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το δυναμικό των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διανομής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές. Η Hellenic Hydrogen φιλοδοξεί να ηγηθεί της αγοράς ανανεώσιμου υδρογόνου της ευρύτερης περιοχής, με όραμα να καταστήσει την Ελλάδα έναν στρατηγικό ενεργειακό κόμβο.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η διεύθυνση του Δ.Π.Μ.Σ “Επιστήμη και Τεχνολογίες Υδρογόνου” εκφράζoυν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Hellenic Hydrogen Α.Ε. για τη γενναιόδωρη υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.