Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Αγγλόφωνο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης μαιών/μαιευτών: «Advanced Clinical Skills in Labour and Childbirth (Προηγμένες Κλινικές Δεξιότητες στον Τοκετό)».

25 Απριλίου 2024
12:10
Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης μαιών/μαιευτών με τίτλο: ‘Advanced Clinical Skills in Labour and Childbirth’ (Προηγμένες Κλινικές Δεξιότητες στον Τοκετό).

Η επιμόρφωση, που υλοποιείται με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΔΜ, κ. Δημήτριο Παπουτσή, αφορά την εξειδίκευση σε προηγμένες κλινικές δεξιότητες στη διάρκεια του τοκετού με σκοπό οι επαγγελματίες υγείας να διασφαλίσουν τον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο μαίευσης στη χώρα τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση από τους εκπαιδευόμενους τεκμηριωμένης (evidence-based) και σύγχρονης (up-to-date) γνώσης σχετικά με συγκεκριμένες κλινικές δεξιότητες στη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού. Μέσω της συγκεκριμένη επιμόρφωσης, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν και θα επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους για την αντιμετώπιση μαιευτικών και νεογνολογικών συμβάντων, τη δυνατότητα προσφοράς τοκετού στο νερό, την ασφαλή επιχείρηση τοκετού μετά από προηγηθείσα καισαρική τομή καθώς και την ενσωμάτωση κλινικών εργαλείων προαγωγής του φυσιολογικού (μη παρεμβατικού) τοκετού, στην καθημερινή τους μαιευτική πράξη.

Με την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος ενισχύεται η ολιστική προσέγγιση του τοκετού, και η προαγωγή του φυσιολογικού τοκετού με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υπάρχουν διαθέσιμες στο σύνδεσμο https://kedivim.uowm.gr/en/course/advanced-clinical-skills-in-labour-and-childbirth/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.