Θεσμοθετημένες εκδηλώσεις Μνήμης, της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης

27 Απριλίου 2024
13:27

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα προτίθεται να πραγματοποιήσει και φέτος η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης, τις θεσμοθετημένες Εκδηλώσεις Μνήμης, της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Δήμου Κοζάνης.

Όπως είναι γνωστό υπάρχει χώρος Μνημείου στη Σκήτη των Καραγιαννίων, που φρόντισε με πολύ προσπάθεια να δημιουργήσει το Σωματείο, προ πολλών ετών.

Εκεί, στον Ιερό χώρο του Μνημείου, τελούνται οι Εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 18 Μαϊου με ομιλία στη Στέγη και ολοκληρώνονται την 19η κάθε χρόνο στο Μνημείο, με συμμετοχή των πολιτών και όλων των Τοπικών Αρχών.

Στις φετινές εκδηλώσεις, το Σάββατο 18 Μαϊου 2024, ώρα 8.00 μ.μ. θα έχουμε την τιμή να είναι κεντρικός ομιλητής στη Στέγη, ο συντοπίτης μας εκπαιδευτικός Παύλος Τακτεβερενίδης, με θέμα: Πόντος: παράδοση, πολιτισμός, χρέος.Την Κυριακή 19 Μαϊου

  • Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκήτης
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου
  • Κατάθεση στεφάνων

Καλούνται όλα τα Σωματεία να τιμήσουν την μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, τόσο στην κεντρική ομιλία, όσο και στο χώρο Εκκλησίας και Μνημείου.

3 σχόλια

  • ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ !
    Όμως εγώ δεν ξεχνώ :
    1. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου καταθέτουν στεφάνι στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ (2008)
    2. Εκτός διδακτέας ύλης η γενοκτονία των Ποντίων 1918-1919 και 1919-1920 !
    3. ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ 2019 : Αποχή των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για τη γενοκτονία των Ποντίων
    4. «H Γενοκτονία των Ποντίων έγινε στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων από τους Δυτικούς» λέει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και τους «αθωώνει» !!!! Άφωνοι έμειναν σχεδόν 2.000 αποδέκτες της απαράδεκτης ανακοίνωσης της ΝΔ με αφορμή την 19η Μάϊου.
    Υ Γ. Ο Τούρκος συγγραφέας Ταμέρ Τσιλιγκίρ (Tamer Çilingir) στο βιβλίο του (2016) για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η Τουρκία κτίστηκε πάνω στο αίμα των Ελλήνων.

  • Κάθε λαός προσπαθεί νά είναι Πατριώτης για την Πατρίδα του.
    Καλό είναι σήμερα νά ξεχάσουμε τις παλιές έχθρες πού υπήρχαν κάποτε,ας μείνουν στην Ιστορία.
    Να προσπαθήσουμε να ζήσουμε ειρηνικά με όλους τούς λαούς για το καλό το δικό μας καί τών παιδιών μας.
    Όχι ρατσισμός καί σεβασμός στην διαφορετικότητα από όλες τίς πλευρές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.