kozan.gr: Την “πάτησε” η Ε. Κουμτζίδου – Ζήτησε να μάθει τι θα γίνει, τελικά, με την αγορά του ακινήτου δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις άμεσες & έμμεσες αιχμές του Δημάρχου Κοζάνης Γ. Κοκκαλιάρη & του Αντιδημάρχου Οικονομικών Κ. Κουρού για τους λανθασμένους χειρισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μαλούτα στο συγκεκριμένο ζήτημα – “Θα προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία αγοράς του ακινήτου, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, αλλά θα γίνει σωστά” (Βίντεο)

29 Απριλίου 2024
17:13

Στο πλαίσιο της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 29/4, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα από τα θέματα που έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, μέσω της δημοτικής συμβούλου Ε. Κουμτζίδου, ήταν και τι μέλλει γενέσθαι με την αγορά του ακινήτου δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης της περασμένης αυτοδιοικητικής περιόδου, στις 23.03.2023,  είχε λάβει απόφαση για την αγορά του εν λόγω ακινήτου, αντί τιμήματος 330.000 ευρώ, με εξασφαλισμένη πίστωση από το ΕΑΠ 2012-2016 προκειμένου να  κατεδαφιστεί και να αναδειχθεί το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης. Όμως, το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε αυτή την απόφαση ως μη νόμιμη διότι καθορίστηκε με αυτήν, τίμημα – για την αγορά του ακινήτου-  μεγαλύτερο από την έκθεση της πιστοποιημένης εκιιμήτριας και της εκτιμητικής επιτροπής αλλά και γιατί η απόκτησή του Θα μπορούσε να επιτευχθεί με κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ο Δήμος Κοζάνης, με απόφαση της πρώην Δημοτικής Αρχής Μαλούτα, στις 22/12/2023 προσέφυγε κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία, όμως, απορρίφθηκε, διότι όπως κρίθηκε το τίμημα της αγοραπωλησίας θα έπρεπε να καθοριστεί στο ποσό των 319.000 ευρώ, όσο δηλαδή είχε καθορίσει η εκτιμητική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.  Η κα. Κουμτζίδου ζήτησε να πληροφορηθεί τι τελικά έπραξε ή θα πράξει η Δημοτική Αρχή από εδώ και πέρα με δεδομένα ότι υπάρχει πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφήνοντας αιχμές ότι ήδη έχει περάσει κάποιος χρόνο από τότε και η σημερινή Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να κινηθεί πιο γρήγορα αλλά και με τ’ ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συμφωνεί με το τίμημα αγοροπωλησίας να είναι στα 319.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης αφού ξεκαθάρισε, για την ουσία του ζητήματος, πως ο Δήμος Κοζάνης θα προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου, είπε χαρακτηριστικά: “Καθόλου χρόνος δεν χάθηκε κα. Κουμτζίδου”,  επιρρίπτοντας, για τις όποιες χρονικές καθυστερήσεις, τις ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη λανθασμένη – όπως αποδείχτηκε – απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου όπου εκεί το τίμημα ήταν μεγαλύτερο. Σ’ εκείνο το σημείο παρενέβη κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Κουρού που ζήτησε από την Ε. Κουμτζίδου να του πει αν σαν προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαν προνοήσει και για τον προϋπολογισμό του γκρεμίσματος του συγκεκριμένου κτηρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Δείτε τι συνέβη στο χαρακτηριστικό απόσπασμα που σας παρουσιάζει το kozan.gr:

5 σχόλια

  • Η διοικηση Μαλουτα αφησε πισω της συντριμια με αποτελεσμα η νεα δημοτικη αρχη να προσπαθει να βαλει ταξη σε ολους τους τομεις που αφορουν την πολη!!! Η κατασταση μπορει να παρομοιαστει με πολη που εγινε συντριμια σε εμπολεμη ζωνη και τωρα προσπαθει να αναστηλωθει!!!! Δεν λειτουργουσε τιποτα απολυτως!!!

  • Ελπιδα νομιζω πρεπει να αποσυρθεις. οταν σε κανουν πολιτικα με τα κρεμμυδακια δυο νεοι πολιτικοι σημαινει οτι εχεις χασεις την φορμα σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.