Εορδαία: «Κάηκαν» οι κερασιές στο Βέρμιο

2 Μαΐου 2024
11:00

Τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής βιώνουν για άλλη μία χρονιά οι δενδροκαλλιεργητές στο Βέρμιο, καθώς ο ήπιος χειμώνας και οι αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή έχουν επηρεάσει την ανθοφορία των κερασιών και τα στάχυα των ανθέων έχουν καεί.

Όπως υποστηρίζουν νέοι καλλιεργητές, οι οποίοι επένδυσαν στην δενδροκομία παραμένοντας στον τόπο τους, οι ζημιές είναι εκτεταμένες, έως και στο 90%, με αποτέλεσμα την ακαρπία και την καταστροφή της παραγωγής. Το πλήγμα μεγάλο για όλους τους δενδροκόμους, οι οποίοι «παλεύουν» με ανοιχτά οικονομικά μέτωπα, και την ίδια ώρα τρέχουν οι υποχρεώσεις προς τρίτους, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις δαπάνες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Ο κανονισμός του ΕΛ ΓΑ, στο πεδίο των αποζημιώσεων, δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.

3 σχόλια

  • Πέρσι ήταν ακριβά επειδή είχε πολλές βροχές, φέτος θα είναι πανάκριβα επειδή έχει πολλή ζέστη, τα σοκολατένια αυγά είναι στο Θεό γιατί το κακάο ακριβυνε, η βενζίνη πήγε δύο ευρώ, επειδή έτσι, και όλα πάνε καλά… Πάλι δεν θα φάμε κεράσια.

  • Εμφανίστηκαν κεράσια σε μανάβικο, με ….9,80€/κιλό. Ούτε στο Παρίσι τέτοια τιμή! Να ευχηθούμε στο μανάβη καλοφάγωτα!
    Όσο για την μόνιμη καραμέλα της “κλιματικής αλλαγής”, ας μας πουν πότε ήταν σταθερό το κλίμα στα 4,5 δισεκατομμύρια που υπάρχει ο πλανήτης. Έλεος πια με τις ανοησίες!

  • Οι αγροτες θα παρουν παχυλες αποζημιωσεις απο τον ΕΛΓΑ και οτι σωθηκε θα το χρυσοπληρωσουμε εμεις οι φουκαραδες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.