Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική συνάντηση για ζητήματα στρατηγικής που αφορούν στο  έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΕΟ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ)» 

2 Μαΐου 2024
16:30
Κανένα σχόλιο

 

Ζητήματα στρατηγικής για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο 11ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας- Καστοριάς καθώς και σε τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου εντός της Τοπικής Κοινότητας Πισοδερίου της ΠΕ Φλώρινας, συζήτησαν σήμερα Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 σε ειδική συνάντηση εργασίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης  της Π.Δ.Μ. Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, οι Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την πορεία των εργασιών, προκειμένου να ρυθμίσουν τις μετακινήσεις τους για το χρονικό διάστημα που ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το διάστημα αυτό υπολογίζεται στον ενάμιση μήνα περίπου, ενώ συμφωνήθηκε η όδευση ενός βοηθητικού δρόμου για τις ανάγκες του έργου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη προγραμματίσει στις 17 Μαΐου 2024 ενημερωτική συνάντηση στον Λαιμό του Δήμου Πρεσπών, ώστε να οι πολίτες να ενημερωθούν για  κάθε πληροφορία που τους αφορά, σχετικά με τις μετακινήσεις τους από τα δυο σημεία.  Ήδη έχει προγραμματιστεί η μεταφορά υλικών στο σημείο της αποκατάστασης αμέσως μετά το Πάσχα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση των εργασιών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας «Το έργο πρόκειται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, καθώς μεριμνήσαμε οι εργασίες να πραγματοποιούνται παράλληλα και στα δυο σημεία, ώστε να ολοκληρωθούν σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Συνεχίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης  Πολιτικής Προστασίας για την περιοχή προκειμένου να υλοποιήσουμε τα έργα, υπό το πρίσμα της έκτακτης ανάγκης.  Στόχος μας είναι οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για τα κατασκευαστικά έργα και για το κατά πόσο αυτά επηρεάζουν τις μετακινήσεις τους.

Σ’ αυτό το έργο θέλουμε να βαδίζουμε μαζί με τους πολίτες γιατί το έργο είναι κοινό. Τεχνικά και αναπτυξιακά είναι δικό μας, αλλά παραγωγικά και ως προς τη χρήση του είναι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Εμείς έχουμε τη βούληση να στηρίξουμε την περιοχή και με τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις θα βρούμε μια οριστική λύση για το πρόβλημα των κατολισθήσεων».

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.