Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια Κοζάνης (Φωτογραφίες – Γράφει η Στούκη Δεμπερδεμίδου Μαρία*)

8 Μαΐου 2024
08:07
Κανένα σχόλιο

Ο Μεγαλομάρτυς Τροπαιοφόρος Γεώργιος πολιούχος και προστάτης, μας μάζεψε στο χωριό μας. Μεγάλη ευλογία για τους Μελισσιώτες, σκέπει και φυλάττει το χωριό και τους κατοίκους. Την χαρά της Ανάστασης την ζήσαμε με μεγαλοπρέπεια στο όμορφο διακοσμημένο αύλειο χώρο της εκκλησίας. Μας τίμησαν με την παρουσία του ο κόσμος επειδή επέλεξαν να ζήσουν την Ανάσταση του Κυρίου όπως παλιά, και κατανυκτικά. Αθρόα ηταν και φέτος κι ακόμα περισσότεροι , η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας και μεγάλων αλλά και μικρών που έδωσαν ζωντάνια και ζωή με τις φωνές των , μαζί με τους νεαρούς γονείς των, επειδή η ακολουθία της Ανάστασης έγινε νωρίς.

Επίσης ήρθαν αγαπημένοι φίλοι, χωριανοί απο τα όμορα χωριά, συγχωριανοί είτε μόνιμοι κάτοικοι είτε καταγώμενοι που προτίμησαν να ζήσουν το Πάσχα στο χωριό τους.

Οι εκατοντάδες αναμμένες λαμπάδες με το ανέσπερο φώς, τα φαναράκια και τα πυροτεχνήματα έκαναν την ατμόσφαιρα φαντασμαγορική.

Την πρώτη μέρα του Πάσχα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός μετά Αρτοκλασίας με ευλάβεια και τελείωσε με την περιφορά της εικόνας του Αη Γιώργη μας.

Την ημέρα της γιορτής Του στην κατάμεστη εκκλησία απο πιστούς, τιμήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Αγίου.

Φέραμε απ’ όπου φυλάσσετε και την είχαμε στον ναό για προσκήνημα, την δικιά μας Παναγία την Φουντουκλιώτισσα, απο την πατρίδα που λέγανε οι γιαγιάδες μας, και τις επίσημες μέρες των εορτών είναι η Οικοδέσποινά μας.

Στο τέλος ο ιερέας μοίρασε κόκκινα αυγά κι η επιτροπή κεράσματα.

Χριστός Ανέστη .

Και του χρόνου.

Στούκη Δεμπερδεμίδου Μαρία
Επίτροπος εκκλησίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.