Παράσταση καραγκιόζη στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, την Πέμπτη 9 Μάϊου

8 Μαΐου 2024
12:36
Κανένα σχόλιο

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για την κλασική παράσταση του θεάτρου σκιών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».
Μέσα από το θεατρικό πανί ξαναζωντανεύει ο Μέγας Αλέξανδρος αυτή τη φορά ως ήρωας της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης.
Αντίπαλος του το καταραμένο φίδι, ενσαρκώνει από την άλλη την περιπέτεια στην οποία εμπλέκεται ο καθημερινός άνθρωπος. Είναι όλες αυτές οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που χρειάζονται τον ήρωα που με πνεύμα μαχητικότητας και αυταπάρνησης θα δώσει μια μάχη προκειμένου να λυτρώσει την κοινωνία από τα δεινά της.
Ο Καραγκιόζης είναι ο «αφηγητής» αυτής της ιστορίας, ο σύνδεσμος μεταξύ μύθου και πραγματικής περιπέτειας η οποία ξετυλίγεται με χιούμορ και δράση. Είναι όμως και ο ίδιος ένας ήρωας που αν και φοβάται το «θεριό», συμπαραστέκεται στον ήρωα, και αγωνίζεται μαζί του.
Μια διδακτική ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας!
Λίγα λόγια για τον καραγκιοζοπαίκτη Ηλία Ώττα:
Ο Ηλίας είναι 14 χρονών, λάτρης του θεάτρου Σκιών με ταλέντο και δυναμική που την ξεδιπλώνει σε κάθε του παράσταση. Δίνει παραστάσεις ερασιτεχνικά με την υποστήριξη των γονέων του από την ηλικία των 9 ετών σε χώρους πολιτισμού και σχολεία.  Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ηλίας δίνει σε κάθε παράσταση την εντύπωση ενός μεστού καλλιτέχνη που υποστηρίζει με ύφος, ήθος και θεατρικότητα την τέχνη που αγαπά και για την οποία νιώθει ήδη το χρέος της συνέχειας της.
Μελετά με πάθος τις παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου Σκιών, μαθαίνει από μνήμης παραστάσεις, απομνημονεύει διαλόγους, μιμείται φωνές «παίζοντας διαδραστικά με το παρελθόν» αυτής της σπουδαίας τέχνης προσθέτοντας την προσωπική του αισθητική, το ένστικτο, όπως επίσης και τον αυτοσχεδιασμό, μετέχοντας πάντα στο κλασικό κείμενο «ντύνοντας» τις παραστάσεις με στοιχεία ζωντανής θεατρικής ερμηνείας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.