Στο γεμάτο από κόσμο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, η Ελλάδα πήρε τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία με σκορ 31-27 και την Κυριακή (12/5) θα ταξιδέψει στο Αϊντχόφεν

8 Μαΐου 2024
23:13
Κανένα σχόλιο

Στο γεμάτο από κόσμο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, η Ελλάδα πήρε τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία με σκορ 31-27 και την Κυριακή (12/5) θα ταξιδέψει στο Αϊντχόφεν για να κλείσει τη θέση της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025, το οποίο θα λάβει χώρα σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Η Ολλανδία ήταν αυτή που είχε καλύτερο ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα τον οποίον και επέβαλε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα με τη μέγιστη διαφορά να είναι στα τρία τέρματα (5-8 και 9-12).

Ωστόσο, η Ελλάδα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, διαμορφώνοντας το 13-12, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του μισου, η Ολλανδία έφερε πολύ γρήγορα το σκορ στα ίσα (13-13), με την Ελλάδα να έχει άμεση απάντηση και ν’ ανακτά το προβάδισμα (15-14). Οι φιλοξενούμενοι γι’ ακόμη μία φορά βρήκα το δρόμο για την ισοφάριση, ωστόσο στη συνέχεια είδαν την «γαλανόλευκη» να διευρύνει το προβάδισμά της στα τρία τέρματα (18-15).

Η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα της και με την συμπλήρωση 15 λεπτών στο δεύτερο μέρος διεύρυνε κατά ένα τέρμα την απόσταση στο σκορ (22-18). Το +4 διατηρήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον αγώνα να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα κατάφεραν να βρουν απάντηση σε κάθε μείωση του σκορ των Ολλανδών, κάνοντας πολύ καλή διαχείριση του προβαδίσματος τους.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Εθνική έφτασε και στο +5 (31-26), με τους Ολλανδούς να επαναφέρουν τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα για το τελικό 31-27.

Παίκτες- κλειδιά για την εθνική μας ήταν ο καθοριστικός ο Πέτρος Μπουκοβίνας με καίριες επεμβάσεις, ο συγκλονιστικός ο Θοδωρής Μπόσκος, η αποκάλυψη Δημήτρης Παναγιώτου στο πρώτο του ουσιαστικά παιχνίδι στην Εθνική με βασικό ρόλο και ο εντυπωσιακός για άλλο ένα ματς ο Αχιλλεάς Τόσκας.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/5 στις 17:00 στο Αϊντχόβεν.

ΕΛΛΑΔΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 31-27
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-4, 4-6, 7-9, 9-12, 13-12 (ημχ), 15-15, 18-16, 22-18, 24-21, 28-24, 31-27
ΕΛΛΑΔΑ (Ζαραβίνας): Παναγιώτου 4, Μπόσκος 5, Λιάπης 3, Μάλλιος, Παπάζογλου, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 7, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Τζηράς 6, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 2, Σάββας, Κεδέρης.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Όλσον): Στάβαστ 1, Βαν Ζούντερτ, Τεν Φέλντε 10, Μπλάου, Σουνάκερ, Ντόρτζελο, Σάγκεν 4, Κόι, Γκένεν, Φερστάινεν 3, Κλέικερς 1, Στάινς 4, Σμιτς Τ., Σμιτ, Ντε Λάνγκε, Μπάιγενς 4.
Διαιτητές: Γκάσμι- Γκάσμι (Γαλλία), Παρατηρητής: Κόεν (Ισραήλ), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 5/5-4/5

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.