Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | 36ο Πανελλήνιο και 2ο Διεθνές Συνέδριο Στατιστικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, στις 16-19 Μαΐου 2024

13 Μαΐου 2024
10:00
Κανένα σχόλιο

Tο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο συνδιοργανώνουν το 36ο Πανελλήνιο και 2ο Διεθνές Συνέδριο Στατιστικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, στις 16-19 Μαΐου 2024.

Από το 1985 και κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, το εν λόγω συνέδριο αποτελεί την κύρια επιστημονική εκδήλωση στο πεδίο της Στατιστικής και των Πιθανοτήτων στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει πλήθος επιστημόνων και ερευνητών από το εξωτερικό.

Στo πλαίσιο του 36oυ Πανελλήνιου και 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Στατιστικής, το οποίο έχει ως θέμα την Ανάλυση Δεδομένων στις Επιστήμες του Μηχανικού, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες εργασίες ερευνητικών ομάδων από τα περισσότερα Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και από πολλά Πανεπιστήμια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Οι εργασίες αφορούν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις σε πλήθος ζητημάτων και εφαρμογών που εμπίπτουν στην ευρύτερη επιστήμη της Στατιστικής όπως: την τεχνητή νοημοσύνη, τη βιοστατιστική, τη χρηματοοικονομική αναλυτική κ.α. Επιπρόσθετα, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων αναδεικνύοντας αφενός την ευρεία εφαρμογή μεθόδων και εργαλείων της Στατιστικής στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, αφετέρου δε τα πρακτικά οφέλη αυτής σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το 36ο Πανελλήνιο και 2ο Διεθνές Συνέδριο Στατιστικής θα έχει την τιμή να φιλοξενεί εξέχοντες καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τον Καθηγητή κ. Kendall του Πανεπιστημίου Warwick των ΗΠΑ, έναν από τους πιο καταξιωμένους στατιστικούς παγκοσμίως, τον Καθηγητή κ. Πήτα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, τους Καθηγητές κ. Τριανταφυλλόπουλο και κ. Xing του Πανεπιστημίου του Sheffield, την Καθηγήτρια κα. Milošević του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, τον Καθηγητή κ. Αφένδρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.α.

To συνέδριο ενθαρρύνει και υποστηρίζει την παρακολούθηση και συμμετοχή φοιτητών/φοιτητριών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) και νέων στατιστικών, στηρίζοντας έμπρακτα όσους θα εφαρμόσουν και θα εξελίξουν την επιστήμη της Στατιστικής στο εγγύς μέλλον. Οι νέοι στατιστικοί έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητές και φοιτήτριες από πλήθος Ιδρυμάτων, καθώς και να λάβουν μέρος σε ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου:        https://esi2024.mech.uowm.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.