kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη

14 Μαΐου 2024
16:27

 

Η υλοποίηση της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ότι θα υπάρξουν άμεσα προσλήψεις σε νοσηλευτικό & ιατρικό πρoσωπικo, προμηνύουν, έστω σε κάποιο βαθμό, κάτι ελπιδοφόρο, μελλοντικά, για το νοσοκομείο της Κοζάνης.  Όμως επειδή κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει θέσει δημόσια ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει σήμερα η στήλη,  επιβάλλεται να μη ξανασυμβούν τα λάθη του παρελθόντος. Διότι γι’ αυτό που όλοι εύκολα συζητούν και προβληματίζονται είναι γιατί δεν έρχονται γιατροί στο Μαμάτσειο. Εκείνο όμως που αποφεύγουν να θίξουν οι περισσότεροι, είναι πόσοι γιατροί έφυγαν τα τελευταία χρόνια από το νοσοκομείο Κοζάνης και κυρίως γιατί συνέβη αυτό. Αναζήτησε ποτέ κανείς τις αιτίες ή τις βαθύτερες αιτίες (αν υπάρχουν); Υπήρχαν γιατροί που, απλώς,  βρήκαν κάτι καλύτερο; Δεν υπήρχε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές, που κατέληγαν μέχρι και σε δικαστικές διαμάχες; Ήταν ένας συνδυασμός των προαναφερθέντων ή ακόμη περισσότερων λόγων; Τι ακριβώς συνέβαινε; Το αν η εκάστοτε κυβέρνηση έχει την κυρίαρχη ευθύνη για την απαξίωση του Ε.Σ.Υ. είναι κάτι που, φανταζόμαστε, πως κανείς δεν αμφισβητεί. Όμως, όταν σε μια τόσο δυσμενή περίοδο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως τα τελευταία χρόνια, κάποιοι από ανασφάλεια(;), από υπερβάλλοντα ζήλο(;), από τ’ ότι δεν ήθελαν να υπηρετήσουν σε πόστο που τους ανατέθηκε ή οτιδήποτε άλλο, γίνονται, άθελα ή θελημένα, μέρος του προβλήματος, που οδηγεί ακόμη και σε αποχωρήσεις γιατρών, τότε κι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να μην το “αγγίζει” κανείς. Κι εδώ, σ’ ένα νοσοκομείο της Περιφέρειας, όσο σημαντική είναι η πρόσληψη ενός γιατρού τόσο ζημιογόνα, για το νοσοκομείο, είναι κι η αποχώρησή του. Προσοχή λοιπόν, σε όλους, όσους σήμερα, υπερασπίζονται τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου Κοζάνης, να κάνουν και την αυτοκριτική τους, στα “μικρά” και στα “μεγάλα” και να μην υποπέσουν στα ίδια λάθη ή να μη “σφυρίξουν” αδιάφορα όταν κι εφόσον αντιληφθούν τέτοια γεγονότα, διότι αυτά τα επαναλαμβανόμενα λάθη, δε συγχωρούνται.

Η Χύτρα

9 σχόλια

  • Oσες θεσεις γιατρων και να προκηρυχτουν η κυβερνηση θα λεει πως εμεις τις προκηρυξαμε,αλλα δεν ερχονται γιατροι.Αυτο ειναι το παραμυθι και προχωρανε.Γιατι ομως δεν ερχονται γιατροι;Απλα, με μισθους πεινας,που να μην μπορει να αγορασει ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και να ζησει αξιοπρεπως,γιατι να υπηρετησει το ΕΣΥ;Αν δεν πιεσουν τα κομματα να αυξηθουν οι μισθοι των γιατρων του ΕΣΥδεν προκειται να δουν γιατρους τα νοσοκομεια.

  • Τόσα και τόσα χρόνια ακούμε για προσλήψεις γιατρών, αλλά οι γιατροί ξενιτεύονται και πηγαίνουν εκεί που αφενός τους πληρώνουν, αφετέρου σέβονται τη δουλειά τους και δεν τους ρωτάνε ποιο βολευτή έχουν μπάρμπα. Οι πολιτικοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι ντουβάρια. Αλλά με το μυστρί κυκλοφορούσε κι ο Παττακός, να μη ξεχνιόμαστε.

  • Οι κλίκες που παρα την τεμπελιά τους , λυμαίνονται το δημόσιο σύστημα για την πάρτι τους και παρα τις επισημάνσεις δεν τους κουνάει κανείς είναι ένα από τα αιτία της αποχώρησης των ιατρών..
    Και όταν αυτό ξεπερνάει τα σύνορα και έχει διασυνδέσεις παντού γίνεται ακόμα πιο σοβαρό !!!
    Οι τεμπέληδες , οι κουτσομπόληδες και οι γλύφτες τα παρουσιάζουν όπως θέλουν για να ξεχωρίζουν επειδή είναι άνευ περιεχομένου. .
    Θάβουν τους ικανούς για να φαίνονται αυτοί και να αποκρύψουν από την κοινωνία το γεγονός ότι αυτοί είναι το πραγματικό πρόβλημα !
    Η δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή και αργά ή γρήγορα ο λογαριασμός επιστρέφει !!

  • βρε χύτρα ωραία όσα λες αλλά τους δίνεις και δικαολογίες για να υποβαθμίσουν το νοσοκομείο.
    δηλ σε όλα τα άλλα νοσοκομεία δεν ισχύοθν αυτά που λες;;
    γιατί να την πληρώνουμε πάντα εμείς;
    η περιοχή των 5 βουλευτών των κυβερνόντων η περιοχή της δεη, της ανεργιας, της εγκατάλειψης!
    φτανει πια

    • Μια χαρα τα γραφει η χυτρα, ξερει πολυ καλα τι γραφει. αυτο που δεν καταλαβαινουν και οι μεν και οι δε που θιγονται γενικως και αοριστως απο τετοια γεγονοτα είναι οτι θα πρεπει να βαλουν νερο στο κρασι τους και να αφησουν την κριιτικη στους αλλους και να κοιταξουν την καμπουρα τους. τι να κανουν αυτοι για να γινουν τα πραγματα καλυτερα. διαφορετικα το τοξικο κλιμα θα ανακυκλωνεται και παλι και παλι.

  • Εσείς οι δούρειοι ίπποι της ιδιωτικοποίησης και της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου
    ήρθε η ώρα να σιωπάσετε !!

  • Μια χαρά το λένε και ποιο πάνω. Οι κλίκες. Δεν είναι μόνο οι γιατροί. το λοιπό προσωπικό? Ορισμένοι-ες και είναι γνωστοί-ες έχουν ότι ωράριο θέλουν. και οι διοικηση τους ξέρει. κάνει κάτι.? ΟΧΙ. Προκλητικά έρχονται ότι ώρα θέλουν, αποχωρούν ότι ώρα θέλουν ανεξάρτητα βαθμίδας ( απλό προσωπικό , προιστάμενος, κλπ.) άλλωστε πληρώνονται για τον όποιο τίτλο ή εφημερία έχουν. Δεν τολμά να τους ακουμπήσει κανείς.
    Ένα μεγάλο γιατί αλλα απάντηση ποτέ. Κάντε και αυτό το ρεπορτάζ μήπως πάρουμε και καμία απάντηση.
    Τι λές κύριε Διοικητη?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι