Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα: Ψηφιακοί Μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον

15 Μαΐου 2024
12:16

Την Τρίτη 14-05-2024 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακοί Μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον». Η πρωτοβουλία ανήκε στην κ. Γρίβα Ελένη, καθηγήτρια, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου και στην κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα, αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Από την πανεπιστημιακή κοινότητα εισηγητές ήταν οι κ.κ. Πήτας Ιωάννης, Μάρκος Τσίπουρας, Νίκος Πλόσκας, Θαρρενός Μπράτιτσης, Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος και Μενέλαος Τζιφόπουλος και από την εκπαιδευτική κοινότητα οι κ.κ Οικονομίδου Ελένη και Γεωργίου Σωτήριος, Αλεξανδρής Βασίλειος, Δημήτριος Τζήμας, Λιάμπα Θεοδούλα.

Στην Ημερίδα τέθηκαν ζητήματα εννοιολόγησης και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί γύρω από τα θέματα ηθικής δεοντολογίας και τους μύθους που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Παρουσιάστηκαν επίσης εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική και μαθησιακή  διαδικασία.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Πουταχίδου Όλγα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού.  Την Ημερίδα παρακολούθησαν  οι  Διευθυντές/Διευθύντριες Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, Διευθυντές/Διευθύντριες σχολικών μονάδων  και εκπαιδευτικοί.

Ο σύνδεσμος για το υλικό της  Ημερίδας είναι: youtube.com/@pdedmaked

 

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο στην κα Γρίβα για την πρωτοβουλία σύνδεσης του Πανεπιστημίου με τους τοπικούς φορείς μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να “ανοίξει” στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο στα Δ.Τ. πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Όταν αναφέρουμε ονόματα να τους αναφέρουμε ΟΛΟΥΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.