Εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης στην Αίθουσα Τέχνης – Μια μέρα αφύπνισης της μνήμης η σημερινή.

17 Μαΐου 2024
22:32
Κανένα σχόλιο
Σήμερα, Παρασκευή 17/5/2024, αποτίουμε φόρο τιμής, στους Έλληνες του Πόντου που έχασαν την ζωή τους και εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Προασπίζουμε την ιστορική γνώση, με την αναγνώριση του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Η σημερινή μέρα, αποτελεί εφαλτήριο άντλησης μηνυμάτων για τις νεότερες γενιές. Ας μετατρέψουμε με την ανάγνωση του παρελθόντος, την τραγωδία σε δύναμη. Ας προσπαθήσουμε, για την οικοδόμηση ενός ειρηνικού κόσμου για τα παιδιά μας, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία. Ενός κόσμου αδελφοσύνης των λαών, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το κύριο μέρος της εκδήλωσης-μνήμης ήταν η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο κ.Ασλανίδης Νίκος, όσον αφορά την δημοσιογραφική έρευνα και σκηνοθεσία, με τίτλο “Η Μπάντα” που βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Έλληνα Πόντιου Γιάννη Παπαδόπουλου, μέλους της Μπάντας του Δήμου Κερασούντας και μοναδικού επιζώντος. Ο κ.Ασλανίδης Ν. παρέστη στην εκδήλωση την οποία και προλόγισε και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, κ. Μιχαηλίδη Νικόλαο, για την προσφορά του στην ιστορία και στον πολιτισμό του Πόντου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την ομιλία της καθηγήτριας Καμενίδου Νόπης (Οικονομολόγου) και την απαγγελία του ποιήματός της από την ίδια  με τίτλο “Ματωμένα χώματα”. Επίσης απήγγειλαν ποιήματα οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου Πιλαλίδου Μαρία και Πιλαλίδης Νίκος.
Επίσης ευχαριστούμε και τον κ.  Περτσινίδη Κων/νο για την συμβολή του σε αυτή την εκδήλωση μνήμης.
 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι