Στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και στην Κοζάνη συνέχισε χθες 17/5,  τις περιοδείες της, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη

18 Μαΐου 2024
17:24
Κανένα σχόλιο

Στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και στην Κοζάνη συνέχισε χθες 17/5,  τις περιοδείες της, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

            Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στο Άργος Ορεστικό, υπηρεσίες της περιφέρειας στην Καστοριά, την πυροσβεστική υπηρεσία  σε Αργος και Καστορία. Η περιοδεία συνεχίστηκε στην επιχείρηση «Πιτένης» στην Κοζάνη.

            Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζομένους της Καστοριάς και του Αργους βρέθηκε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή του λαού μας. Η ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα, ειδικά στην θέρμανση, την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και την εμπλοκή της χώρας μας, την πράσινη μετάβαση, την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας και στην Καστοριά, την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Η Τίνα Κουζιάκη ανέδειξε το αίτιο που κρύβεται πίσω από αυτή την κατάσταση, που είναι η στρατηγική της Ε.Ε. για την στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων για την οποία θυσιάζονται εργατικές -λαϊκές ανάγκες. Την στρατηγική αυτή υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και οι προηγούμενες.

Ανέδειξε την ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων στην στρατηγική της Ε.Ε που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες μέσω της ΚΑΠ, που ψήφισαν όλοι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση. Στον αντίποδα το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κοιτάει τους αγρότες στα μάτια, αφού έγκαιρα ενημέρωσε το λαό και καταψήφισε αυτή την πολιτική και την αντιπάλεψε μαζί τους στο δρόμο.

Στο πυροσβεστικό σωμα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από άποψη στελέχωσης , υποδομών και μέσων μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού ως κόστος.

Στην συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ , πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΦΟΙ Α. Πιτένη, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε την ανάγκη να σταλεί αγωνιστικό μήνυμα στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που υπηρετεί και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ μαζί και με τα  άλλα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ,ΕΛ.ΛΥΣΗ που έχουν στηρίξει την πλειοψηφία των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στην κάπλη με κριτήριο τις ίδιες τους τις ζωές ,διότι την επόμενη ημέρα των εκλογών όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ. Σε αυτή την κατευθύνση επισήμανε ότι το κύριο  δεν είναι το κάλπικο δίλλημα,  σταθερότητα ή αστάθεια, που προβάλει η κυβέρνηση,  αλλά πόσο θα δυναμώσει  το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με σκοπό την επόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός από καλύτερες θέσεις να βάλουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους.

Ακόμη εκτενή αναφορά έγινε στην συμμετοχή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και στην Μέση Ανατολή, δηλώντας ότι την σφαγή που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, από την εγκληματική πολιτική όλων αυτών πρέπει να καταδικαστεί .

Στο τέλος η Τίνα Κουζιάκη τόνισε ότι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ θα κάνει πιο δυνατή την λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη των εκλογών

Το απόγευμα παραβρέθηκε σε γλέντι στο ΄Αργος Ορεστικό όπου σε ζεστό κλίμα με συντρόφους και φίλους του Κόμματος δόθηκε η υπόσχεση ότι με όλες τους δυνάμεις θα δώσουν την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Κοζάνη 18/5/2024

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι