Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: “Καλούμε όλους τους συνταξιούχους αλλά και όλο το λαό της Κοζάνης να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 10 πμ στην πύλη του Μαμάτσειου ΓΝ”

20 Μαΐου 2024
10:47
Κανένα σχόλιο

Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα, στηρίζοντας την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κοζάνης και Κ.Υ.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, αλλά και όλο το λαό της Κοζάνης να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 10 πμ στην πύλη του Μαμάτσειου ΓΝ.

Οι Δημόσιες Δομές Υγείας του Νομού μας είναι  υποστελεχωμένες και τραγικά υποχρηματοδοτούμενες. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται  σε μια τροχιά περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Η σημερινή κυβέρνηση, πατώντας σε ό,τι έχουν κτίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις βήμα –βήμα, έβαλε το λιθαράκι της για να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα παραπάνω το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν αντέχουμε να φοβόμαστε για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν. Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική ότι όποιος έχει χρήματα θα ζει, όποιος όχι θα πεθαίνει.

Για εμάς τους συνταξιούχους δεν νοείται Υγεία με κέρδος, «κόστος», επιχειρηματική δράση.

Δεν νοείται η Υγεία, ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, να είναι εμπόρευμα.

Παλεύουμε για:

-Καμιά ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία. Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

-Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

-Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

-Να αναπτυχθεί επιτέλους η πάγια ανάγκη της λειτουργίας Αιμοδυναμικής κλινικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

-Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

-Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων – πλωτών – εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Η ελπίδα, για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη,  βρίσκεται στην οργάνωση στο Σωματείο και στο δρόμο του Αγώνα.

Κοζάνη 20/5/2024

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι