Καλό φωτισμό και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας, παιδιά! (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

20 Μαΐου 2024
13:58

“Σας υποδέχομαι με το χαιρετισμό: Χριστός Ανέστη! Και σας εύχομαι: Καλό φωτισμό, με τις πρεσβείες της Παναγίας, του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και όλων των Αγίων από τα 100 και πλέον Εξωκλήσια της λεκάνης της λίμνης του Αλιάκμονα-Πολυφύτου, καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας, τις εσωτερικές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, και στις πανελλήνιες για την είσοδό σας στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ, καλά και αγαπητά μας, παιδιά!

Παράλληλα έχετε την ευλογία και τον αναστάσιμο χαιρετισμό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, του Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, τα οποία τιμητικά, σας μεταφέρω”, είπε ο π. Κ.Ι.Κ., στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Βελβεντού, στην Παράκληση με Αρτοκλασία (Κυριακή, 19-5-2024) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού.

Η Παράκληση απευθύνεται στον Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ‘’των νέων ο πιστός φίλος και ο αδελφός των ανθρώπων των ελπιζόντων επί το έλεός Του..’’. (Από την Ευχή του Παρακλητικού Κανόνα).

Η Παράκληση είναι το υμνογραφικό πόνημα “Κανών Παρακλητικός εις τον Δεσπότην Χριστόν, υπέρ των μαθητών των υποκειμένων εις εξετάσεις” του νέου Υμνογράφου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την Παράκληση και την Αρτοκλασία τέλεσαν (και έψαλαν) οι πατέρες: ο πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β., και ο πρεσβ. Κωνσταντίνος Παραλής_εφημέριος Καστανιάς και Λάβας. Στην Αρτοκλασία διακόνησε ο μαθητής της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού Δημήτρης Γ. Παραλούκας.

Στην Παράκληση-Αρτοκλασία προσήλθαν όλοι οι μαθητές-μαθήτριες των σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού, η λυκειάρχης κ. Μαρία Βατάλη και πολλοί γονείς, γιαγιάδες και παππούδες των παιδιών.

Και δέχομαι ως αντιφώνησή σας το: Αληθώς Ανέστη!

Καλό φωτισμό, καλό αγώνα και καλή επιτυχία, στα σχολεία και στη ζωή σας, μέσα στο φως, την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού, παιδιά!

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
20-5-2024

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.