kozan.gr: Στον κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης – H ομιλία του (Βίντεο & Φωτογραφίες)

21 Μαΐου 2024
13:32

Στον κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

 Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη

Αγαπητέ Περιφερειάρχα, αγαπητέ Πρόεδρε, φίλες και φίλοι, Nεοδημοκράτισσες και Nεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την τόσο ζεστή υποδοχή στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία. Καταρχάς, να πω χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

Και να σας πω και πάλι ξεκινώντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», διότι όταν περιόδευσα στη Δυτική Μακεδονία πριν από τις κρίσιμες διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, σας ζήτησα τότε να μας εμπιστευτείτε με την ψήφο σας να πάμε την Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία πιο μπροστά, και το κάνατε και με το παραπάνω. Και αυτή η στήριξή σας είναι μία επιταγή ευθύνης, την οποία θα την εξαργυρώσουμε με σκληρή δουλειά, όλη αυτή την τετραετία.

Όμως, φίλες και φίλοι, βρίσκομαι σήμερα εδώ, πρωτίστως για να μιλήσω για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Kαι να ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας αυτό το οποίο είπε ο κ. Περιφερειάρχης, ότι η Ευρώπη έχει αφήσει το αποτύπωμά της παντού στην πατρίδα μας και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κατεξοχήν η παράταξη της Ευρώπης.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής μας, ήταν αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. H παράταξή μας ήταν αυτή που στις κρίσιμες εβδομάδες του καλοκαιριού του 2015, όταν φλερτάραμε με την απόλυτη χρεοκοπία, κράτησε την πατρίδα μας στην Ευρώπη. Βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Και τώρα, η παράταξή μας είναι αυτή πάλι που πέντε χρόνια τώρα αγωνίζεται να φέρει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη. Και σήμερα, η Ελλάδα του 2024, σας διαβεβαιώνω ότι στην Ευρώπη η φωνή μας ακούγεται. Δεν είμαστε πια το «μαύρο πρόβατο», είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση, μια χώρα η οποία ξέρει να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

Και οι εκλογές της 9ης Ιουνίου θα καθορίσουν, εν πολλοίς, με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ακουγόμαστε, με ισχυρή φωνή, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης.

Και αν σκεφτείτε τα τελευταία πέντε χρόνια πόσες σημαντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις επηρέασαν τη δική σας τη ζωή: από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από τα σχέδια βελτίωσης, από τη στήριξη των παραγωγών μας, μέχρι τα περιφερειακά προγράμματα, το ΕΣΠΑ.

Από τη μεταναστευτική πολιτική, όπου η πατρίδα μας πρωταγωνίστησε στο να φυλάξουμε τα σύνορά μας και να καταστήσουμε τα ελληνικά σύνορα, σύνορα της Ευρώπης, μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προσωπικά διαπραγματεύτηκα στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2020 και φέραμε πίσω 36 δισεκατομμύρια πρόσθετων πόρων τα οποία επενδύονται ήδη τώρα που μιλάμε.

Δείτε το νοσοκομείο σας. Στο νοσοκομείο σας μία καινούργια πτέρυγα κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών ξαναγίνονται ολοκαίνουργια με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Βλέπετε το αποτύπωμα των ευρωπαϊκών πόρων παντού. Στα Σέρβια, που ήμουν λίγο πιο πριν, το κέντρο υγείας ανακατασκευάζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι σημαντικές χρηματοδοτήσεις οι οποίες στηρίζουν τους αγρότες μας είναι ευρωπαϊκοί πόροι. Τους επιτρέπουν να γίνονται πιο ανταγωνιστικοί, να συνεργάζονται, να εξάγουν, να είναι πιο παραγωγικοί.

Το αποτύπωμα, λοιπόν, της Ευρώπης είναι παντού γύρω μας. Και στις επόμενες εκλογές αυτό το οποίο θα κριθεί πρώτα και πάνω από όλα, είναι η δυνατότητα της χώρας μας να εξακολουθεί να μπορεί να διεκδικεί στην Ευρώπη σε μια κρίσιμη συγκυρία και να εξασφαλίζει για την πατρίδα μας συνεχή και διαρκή οφέλη.

Γι’ αυτό, πρώτα και πάνω από όλα, θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν αλλά και πόσο δυνατή θα ακούγεται η φωνή μας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Έχουμε το προνόμιο, φίλες και φίλοι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Νέα Δημοκρατία να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα εντός της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Και θέλουμε αυτή τη θέση να την κρατήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Και θα σας έλεγα ότι, ειδικά εδώ, στη Δυτική Μακεδονία και στην Κοζάνη, οι ευρωπαϊκές αποφάσεις παίζουν διπλά σημαντικό ρόλο. Σε μια εποχή και σε μια περιοχή που πρέπει να κάνουμε πράξη τη δίκαιη μετάβαση, εμείς ήμασταν αυτοί που εξασφαλίσαμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις μέγιστες δυνατές επιδοτήσεις για να μπορούν να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις εδώ στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, για να μπορέσουμε να περάσουμε με ήρεμο τρόπο στη νέα εποχή της παραγωγής της καθαρής ενέργειας.

Και βέβαια, μιας και μιλάμε και για ενέργεια, συνάντησα λίγο πριν έρθω εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ. Εγώ θέλω να θυμίσω πού ήταν η ΔΕΗ το 2019 όταν ήρθαμε στα πράγματα και πού είναι σήμερα. Τη σώσαμε, στηρίξαμε τους εργαζόμενους, πληρώνει καλύτερους μισθούς και η ΔΕΗ αυτή θα παίξει με τον τρόπο της πρωταγωνιστικό ρόλο και στην πράσινη μετάβαση της επόμενης ημέρας.

Σκεφτείτε, λοιπόν, λίγο τα στοιχήματα από το 2024 και μετά και τι θα χρειαστεί να αποφασίσουμε στις Βρυξέλλες από εδώ και στο εξής. Αν θα έχουμε, για παράδειγμα, ένα καινούργιο Ταμείο Ανάκαμψης. Το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο τρέχει αυτή τη στιγμή θα τελειώσει το 2026. Προσωπικά αγωνίζομαι ώστε να αποκτήσουμε ένα μόνιμο εργαλείο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης τέτοιων σημαντικών επενδύσεων.

Έβλεπα τώρα τα παιδιά τα οποία κάνουν το φροντιστήριό τους προετοιμαζόμενα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αφού τους ευχηθώ καλή επιτυχία, να πω και μία κουβέντα ακόμα: σε όλα τα σχολεία τα οποία πηγαίνω και επισκέπτομαι τώρα, βλέπω να έχουν ήδη εγκατασταθεί διαδραστικοί ψηφιακοί πίνακες, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου. Για τους λίγο μεγαλύτερους, ο μαυροπίνακας ο κλασικός με την κιμωλία, αυτός ανήκει πια στο παρελθόν. Τώρα έχουμε ψηφιακούς πίνακες που κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και πιο διαδραστικό. Το έχουν αγκαλιάσει και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές. Και αυτό είναι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και μιας και μιλάμε και για φροντιστήρια, επειδή ξέρετε το μέλημά μας και το μέλημα της παράταξής μας είναι πάντα να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, θέλω και εδώ να σας μιλήσω για μία σημαντική πρωτοβουλία την οποία εξαγγείλαμε με τον Υπουργό Παιδείας πριν από μία εβδομάδα, σε ένα χωριό, όχι πολύ μακριά από εδώ, στα Ριζώματα Πιερίας. Ανακοινώσαμε το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, για εκείνες τις οικογένειες που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο. Για τα απομονωμένα χωριά εδώ της Κοζάνης, από τα οποία για να έρθει το παιδί ενδεχομένως στην Κοζάνη να κάνει φροντιστήριο, θα πρέπει να διανύσει μία ώρα δρόμο.

Αυτό σημαίνει στην πράξη σύζευξη της τεχνολογίας με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και όλα αυτά γίνονται με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σκεφτείτε, λοιπόν, την επόμενη μέρα στην Ευρώπη πόσο σημαντικό είναι η φωνή της πατρίδας μας να ακούγεται δυνατή.

Στα αγροτικά είμαστε σε μια φάση όπου συζητάμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η πράσινη μετάβαση στον πρωτογενή τομέα δεν είναι μια εύκολη, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια υπόθεση η οποία χρειάζεται και χρόνο και

υποστήριξη. Ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα διαπραγματευτούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική την επόμενη μέρα και θα δώσουν στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν αυτή τη μετάβαση με έναν τρόπο, όμως, που δεν θα θίγει τα εισοδήματά τους. Να το σκεφτούμε και αυτό όταν θα πάμε να ψηφίσουμε στις 9 Ιουνίου.

Για να δούμε λίγο και τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο κόσμος το 2024, φίλες και φίλοι, δεν θυμίζει σε τίποτα τον κόσμο του 2019, όταν είχαμε για τελευταία φορά ευρωεκλογές. Έχουμε έναν πόλεμο στην «καρδιά» της Ευρώπης, έχουμε μια Μέση Ανατολή η οποία φλέγεται, έχουμε τη διαρκή απειλή μιας επόμενης ενδεχομένως ενεργειακής κρίσης και η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στη γεωπολιτική της σταθερότητα.

Αυτό ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει για εμάς; Ένα κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από το οποίο να μπορούμε να χρηματοδοτούμε επενδύσεις που θα αφορούν και τη δική μας άμυνα. Αυτό τελικά σημαίνει ότι θα δαπανούμε λιγότερα χρήματα από τον εθνικό προϋπολογισμό για την άμυνα, γιατί θα μας δίνει η Ευρώπη λεφτά, για να το πω πολύ απλά, και θα διοχετεύουμε χρήματα τα οποία σήμερα αναγκαστικά τα κατευθύνουμε στην αμυντική θωράκιση της χώρας σε άλλες δράσεις. Σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες τα επόμενα χρόνια.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε μία μεταναστευτική πολιτική η οποία θα είναι δίκαιη και αυστηρή, με ευρωπαϊκή στήριξη; Όταν πρωτοπήγα στις Βρυξέλλες, το 2019, είχαμε μεγάλη δυσκολία να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στα ελληνικά σύνορα. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση η Ευρώπη να έχει αλλάξει άποψη και να χρηματοδοτεί δράσεις φύλαξης των συνόρων. Και σας διαβεβαιώνω ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ κοντά να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή του φράχτη, τον οποίον, ούτως ή άλλως, η χώρα μας πρέπει να ολοκληρώσει προκειμένου να φυλάμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια.

Θα μπορέσουμε στην Ευρώπη να αποκτήσουμε μία ενιαία δημογραφική πολιτική; Μιλάμε πολύ για το δημογραφικό, το μεγαλύτερο πρόβλημα μακροπρόθεσμα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, δημογραφική κρίση αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς θα στηρίξουμε, λοιπόν, την οικογένεια; Εμείς το έχουμε κάνει αυτό, στο μέτρο που μπορούμε. Εμείς ήμασταν αυτοί που δώσαμε το επίδομα γέννας και αυξήσαμε το επίδομα γέννας. Εμείς είμαστε αυτοί που δώσαμε το επίδομα μητρότητας και στις αγρότισσες και στις ελεύθερες επαγγελματίες, έτσι ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, γιατί δεν υπήρχε δικαιοσύνη σήμερα ως προς τα επιδόματα αυτά. Χρειαζόμαστε όμως και ευρωπαϊκή βοήθεια και αναγνώριση ότι αυτό το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει μόνο εθνική, έχει ευρωπαϊκή διάσταση.

Θέλω, επίσης, να σας επισημάνω, φίλες και φίλοι, ότι η μόνη παράταξη η οποία στη διάρκεια του προεκλογικού λόγου και του προεκλογικού αγώνα μιλάει για τα θέματα της Ευρώπης είμαστε εμείς. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν πει κουβέντα για την Ευρώπη. Αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές μόνο μέσα από το πρίσμα τού να στείλουν, λέει, «μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση».

Εγώ τους λέω, ναι, θα στείλουμε μήνυμα στις 9 Ιουνίου, αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας, συνέπειας και στήριξης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ήμασταν εμείς αυτοί που μετατρέψαμε τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα. Στις ευρωεκλογές, εξάλλου, δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, αυτό αποφασίστηκε από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Όμως, όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία, με τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά θα μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η χώρα.

Μας εκλέξατε και μας εμπιστευτήκατε και πάλι με αυξημένο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου, ακριβώς για να οδηγήσουμε γρήγορα τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Και η σταθερότητα, για την οποία θεωρούμε ότι είναι μεγάλο ζητούμενο σήμερα, δεν πρέπει να συγχέεται με τη στασιμότητα. Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε γρήγορα τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που ήδη έχουμε δρομολογήσει.

Με μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας. Θα θέλαμε περισσότερες θέσεις εργασίας και στη Δυτική Μακεδονία και θα εργαστούμε γι΄ αυτό.

Αλλά για να δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα. Πριν από πέντε χρόνια έρχονταν εργαζόμενοι και μας έλεγαν «να μας βρείτε δουλειά», σήμερα έρχονται εργοδότες και μας λένε «βρείτε μας εργαζόμενους». Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή η οποία έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας και έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε για να στηρίξουμε την οικονομία, να βελτιώσουμε τους μισθούς, να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα.

Αλλά αυτή είναι η κυβέρνηση η οποία έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στις συντάξεις, για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και που σταθερά αυξάνει και τον κατώτατο και τον μέσο μισθό. Και ο δρόμος αυτός είναι ένας δρόμος ο οποίος δεν πρέπει να διαταραχθεί.

Τις μεγάλες αλλαγές τις έχουμε κάνει σε πολλά επίπεδα και θέλω να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά εδώ στα θέματα της παιδείας, επειδή έχετε την τύχη να έχετε ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αυτή η κυβέρνηση το έχει στηρίξει και θέλει να το αναδείξει σε πόλο γνώσης και καινοτομίας για την περιοχή, ώστε να μην αισθάνεται ένα νέο παιδί από την Κοζάνη την ανάγκη να φύγει από τον τόπο του για να πάει να σπουδάσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Με συνθήκες διαβίωσης, με φοιτητικές στέγες, με καλούς καθηγητές, ένα περιφερειακό αναπτυξιακό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο μπορεί να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα αυτή η κυβέρνηση θέλει να εξακολουθεί να αγωνίζεται. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Αλλά επειδή το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, θα μας δώσει μια παραπάνω ώθηση για να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα στον δρόμο αυτών των μεγάλων αλλαγών.

Θέλω λοιπόν και πάλι, καταλήγοντας, και αφού σας ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη μου έλευση, η οποία οφείλεται σε μια πολύ ωραία περιοδεία την οποία έκανα στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας της Κοζάνης, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξή σας. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα και πάνω από όλα, το κάνω πάντα αλλά αισθάνομαι την ανάγκη, να ευχαριστήσω τους παραδοσιακούς παλιούς πιστούς οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα η παράταξη είναι στα πάνω της. Αλλά δεν ήμασταν πάντα στα πάνω μας, έχουμε διαχειριστεί και νίκες και ήττες. Και αν δεν είχαμε τους παραδοσιακούς μας φίλους κοντά και στις δύσκολες στιγμές, δεν θα ήμασταν σήμερα τόσο δυνατοί. Θα είχαμε ενδεχομένως την τύχη κάποιων άλλων κομμάτων, τα οποία αυτή τη στιγμή αγωνίζονται με το ζόρι μπας και καταφέρουν να φτάσουν στη δεύτερη θέση.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους συμπολίτες μας οι οποίοι συστρατεύτηκαν μαζί μας στις τελευταίες εκλογές, που δεν ήταν πάντα φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Τι είδαν αυτοί οι συμπολίτες στη Νέα Δημοκρατία;

Μια δύναμη ευθύνης, μια δύναμη συνέπειας, μια δύναμη αποτελεσματικότητας. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε αλάθητοι, πάντα είχαμε το  θάρρος να ζητάμε συγγνώμη όταν κάνουμε ένα σφάλμα, αλλά να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθώνουμε την πορεία μας.

Όμως, είμαστε μια δύναμη προκοπής η οποία στηρίζει όλη την ελληνική κοινωνία, που δεν κάνει διακρίσεις, που στέκεται πρωτίστως δίπλα στους πιο αδύναμους και γι’ αυτό μας εμπιστεύτηκαν και συμπολίτες μας που μπορεί να μην ανήκαν στον παραδοσιακό μας χώρο.

Και θέλω και αυτούς να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω όλοι μαζί να συμπορευτούμε. Να απαντήσουμε στην αδράνεια και στην αδιαφορία με την οποία κάποιοι πολίτες μπορεί να αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές, για τους λόγους που σας εξήγησα, γιατί την επόμενη μέρα αυτά που θα συμβούν στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας.

Και να δώσουμε ένα μεγάλο «παρών» στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. Να στείλουμε και εδώ από τη Δυτική Μακεδονία ένα μήνυμα νίκης.

Σταθερά, ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρώπη, με τη Νέα Δημοκρατία πάντα πρωταγωνίστρια.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, χρόνια πολλά και πάλι στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, να είστε καλά και με τη νίκη. Ευχαριστώ πολύ.

   

30 σχόλια

 • Είμαστε πρόβατα. Καλά μας κάνει και μας σφάζει. Τα παιδιά και τα εγγόνια πολλών από αυτών ή και οι ίδιοι έχουν φύγει στο εξωτερικό εξαιτίας αυτού του ανθρώπου αλλά μυαλό δεν βάζουν.

 • εμεις ψηφισαμε ανεξαρτητο περοφερειαρχη και μας προεκυψε ξανα δεξιος,τα παθηματα γινονται μαθηματα και κατι αλλο για την φτωχοποιηση και για την δημογραφικη γηρανση της δυτικης μακεδονιας βρηκε να πει δυο λογια ο πρωθυπουργος των τεμπων;

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ. ;;;;;
   ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ;

   ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ;;;
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ!
   Η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΒΑΛΑΝ “ΚΛΕΙΣΤΟΝ”

   ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

 • Ο πληθωρισμός πρέπει να ανέβει στο 15% τα καύσιμα, 3 ευρώ η βενζίνη, η φέτα 21 ΕΥΡΏ το κιλό και το λάδι 35 ευρώ το λίτρο για να μάθει να ψηφίζει

 • Κάνε πλάκα να πέσει το αετίσιο του βλέμμα στον αηλια και να τους πει ότι έχει ύψος 29999 μέτρα μόλις ένα μέτρο χαμηλότερος από τον Όλυμπο!!

 • μια ερωτηση. δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί θα πέσει λογοκρισία. απλή ερώτηση . οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανεξάρτητα τίτλου είχαν άδεια σήμερα και πήγανε πλατεία?
  απάντηση. δεν νομίζω να είχαν άδεια . αλλά αυτά είναι για τους λίγους και εκλεκτούς.
  για αυτούς που δίνουν δικαιώματα και δεν τους ακουμπάει κανείς.
  έχει χαθεί κάθε μέτρο στο νοσοκομείο. και γίνεται γιατί κάποιοι εθελοτυφλούν.
  για τους νυν και για αυτούς που πιστεύουν για το μέλλον.
  ισως το απόγευμα πρέπει να τα μάθει και ο προθυπουργός.

  • και οχι μόνο του νοσοκομείου ήταν και δικηγόροι του δημοσίου που έχουν και πάρα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας όπως ισχυρίζονται

 • Πρωθυπουργός με 5 άτομα στο πιο στενό μέρος της πλατείας, μια χαρά ειναι…..το μαυρισμα που τον περιμένει δεν το φαντάζεται. Πήγαν μόνο οι βολεμένοι και οι πολύ κομματικοί. Ο κόσμος υποφέρει από ακρίβεια και αυτοι έχουν το θράσος να ζητουν ψήφο. Μαύρισμα του θανατά φέτος ευρωεκλογές. Η θα αναγκαστούν να αφουγκραστούν τους πολίτες και τα προβλήματά τους η οι επόμενοι. Φτανει δεν πάει άλλο.

 • Και αφού λύθηκε το θέμα την ανεργίας ….
  και αφού λύθηκε το θέμα των κατασχέσεων απο τις εισπρακτικές ….
  και αφού θα γίνουν εργοστασια με μπαταρίες και υδρογόνα ….
  και αφου γίνετε το μη στελεχωμένο νοσοκομείο ….
  και αφού σχωρεθηκε και ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ….
  ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!! ΞΑΝΑ ΔΕΞΙΑ !!!

 • Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος
  Απορώ με την λογική κάποιων ανθρώπων που ενώ χάθηκαν πάνω από 23000 χιλ. θέσεις εργασία από την περιοχή μας, που καθημερινά ως συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι η σύνταξή τους τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με κάποιους φορτηγατζήδες που δεν μπορούν να βρούνε μεροκάματο, πως πανηγυρίζουν και χαίρονται και χτυπάνε παλαμάκια δίπλα στους βολεμένους του συστήματος. Αν αύριο πάλι δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, δεν θα φταίει ο Μητσοτάκης αλλά οι ίδιοι και πραγματικά δεν θα πρέπει να τους λυπηθεί και κανένας. Επίσης για όλους τούς πολίτες πού δεν γνωρίζουν την περιοχή πού μίλησε ο Κυριακός θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι το πιο στενό σημείο της Κοζάνης

 • Ηρθε μοιρασε σανο στα σουρδονταμαρα ο κλοουν τους ταισε καλα και εφυγε!
  αχαχαχαχαχα για γελια και για κλαματα η κατασταση , δεν υπαρχει σωτηρια με τους ραγιαδες της σταθεροτητας που δεν ειδε ποτε αυτη η χωρα 5 χρονια τωρα.

  • Που είσαι ρε παιδαρε ??? Πάλι copy paste έκανες τα παλιά σου σχόλια ή έχει κολλήσει το μυαλό σου από τις απανωτές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνεσαι ?

   • Προσωπικά γελάω με το χάλι σας παιδαρε μου κυριως για το πως σας καταντησε 5 χρονια τωρα ενας διχαστικος φεσαδορος! Ιστορια μου αμαρτια μου ειστε παιδαρε μου… ειναι μεγαλη απολαυση να βλεπω δεξιοβολεμενα και μη.. που ψηφισαν το μπλε τσιρκο σημερα να κλαιγονται για την ακριβεια και οχι μονο!
    Υπαρχετε για να γελαμε αν δεν το χεις καταλαβει , ανεξαρτητως Συριζα η αλλου κομματος.
    Φιλακια παιδαρε και οταν πας σουπερ μαρκετ να θυμασαι τι σου εγραψα μολις! :*

 • Τα πραγματα ειναι απλα,η εναλλακτικη ειναι κασσελακης η ανδρουλακης ,αρα μην απορειτε οτι και στις ευρωεκλογες η ΝΔ θα ειναι 20 μοναδες διαφορα απο τον δευτερο!!!! Ο λαος αυτους τους 2 ουτε για θυρωρους σε πολυκατοικια δεν τους εμπιστευεται!!!

 • Ιθαγενείς! ενας περιπλανώμενος θίασος που προσπαθει να ξεκλέψει μια φωτογραφικη λήψη με τον καθε Μαυρογιαλουρο που ερχεται στην περιοχή. Θλιβερη εικόνα!

 • Ο μοναδικός πολιτικός που αντιμετώπισε την ακρίβεια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο !!!! Εύγε ιθαγενείς !!!

 • Αυτοί όλοι θα σε παρατήσουν στην μέση του δρόμο όσο έχεις αυτά τα γλυφτρονια δίπλα σου εμείς οι πραγματικοί Νεοδημοκράτες είμαστε φευγαλα κάτω από το 30.%στης εκλογές!!!

 • Μαζεψε 5 κομματοσκυλα 5 βουλευτες εναν περιφερειαρχη τα παιδια τους ( τα ξερω) τους φιλους τους (τους ξερω) τα μελη της νδ και ονεδδ (τους ξερω) και 5 καθαριστριες ( παλι τις ξερω) α και αλλους 30 50 που πηγαν να τον χαιρετησουν. Πηγα και γω καθομουν και εκανα χαζι . Ειπε το μεγαλυτερο πραμα που εκανε και χρησιμοποιησε και ευρωπαικα κονδυλια ειναι…. οι ψηφιακοι σχολικοι πεινακες!!!! Και νδουλος να ημουν θα τον εβριζα!!!! τα λεει αυτα σε μια πολη που ολοι οι νεοι εχουν φυγει και τα 2/3 των μαγαζιων ειναι κλειστα…. Αξιοι της μοιρας μας…….

 • Αχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ μας αξίζουν όλα

 • Ήρθε ο τσοπάνος μαζεύτηκαν τα πρόβατα γύρω του. Μετά τις ευρωεκλογές θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο του τσοπάνη σας.

 • ΚΟΖΑΝΗ 1000 ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ …ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ…Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ…Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ…ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΚΛΑΙΣ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ… ΤΑ ΙΔ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ…Η ΚΟΖΑΝΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΖΑΝΟΥΛΑ …..ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ….ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!

 • Ευτυχώς έκλεισαν την ΔΕΗ για το περιβάλλον και ο πρωθυπουργός με την συνοδεία του ήρθαν με ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους μήπως τα φόρτωσαν από τα φωτοβολταϊκά,που γέμισε την Δυτική Μακεδονια.Πολύ δούλεμα τελικά από το πολιτικό σύστημα.Δυστυχως κάθε χώρα έχει τους πολιτικούς που τους αξίζουν.

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να προωθήσει την ατζέντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που εξουσιάζει την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και γενικά τον δυτικό κόσμο, παρά να υπερασπιστεί τον ορθόδοξο χριστιανικό χαρακτήρα της κοινωνικής πλειοψηφίας, την πίστη μας και τις αξίες του Ελληνισμού.

 • Που είναι ο τίποςς με τις Κωτούλες…
  βλέπετε ποιοι είχαν συνηθίσει στην εξουσία…
  Μάλλον οδεύει για δεύτερη φορά εκτός του…μανδριού
  Στο καλό και να μας γράφεις…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.