H ενόχληση του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χ. Γκοβεδάρου για το γεγονός ότι δε μπόρεσε να ενημερώσει ο ίδιος, αρμοδίως, για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

21 Μαΐου 2024
19:31
Όταν επισκέπτεται την περιοχή ο Πρωθυπουργός προφανώς υπάρχουν πρωτόκολλα και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του.
Έτσι λοιπόν, σε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη και μετά από επιθυμία του, ζητήθηκε σε μένα ως αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων να εξηγήσω συνοπτικά στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα έως ότου να ξεκινήσει σε βάθος χρόνου το έργο της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισης της γέφυρας.
Επειδή αυτό δε συνέβη (κατηγορηματικά όχι με υπαιτιότητα του Περιφερειάρχη), παρότι αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και για ένα έργο που το χειρίζεται και το γνωρίζει αποκλειστικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουμε δώσει και την ψυχή μας έως τώρα μαζί με τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Έδρας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό.
Ενημερώνω από εδώ λοιπόν, για αυτά που επρόκειτο να πω στον πρωθυπουργό:
α) Η μελέτη της συνολικής αναβάθμισης και ενίσχυσης της γέφυρας προϋπολογισμού 2.547.00,00€ δημοπρατείται έως την Παρασκευή 24/05/2024 και με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στις 11/07/2024.
β) Η εκπόνηση της μελέτης θα διαρκέσει 15 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και θα αποκαλύψει τη φύση των εργασιών που θα απαιτηθούν, το χρόνο αποπεράτωσής τους και το ποσό που θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η ενταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
γ) Το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι ιδιαίτερα υψηλό κάτι το οποίο ξεπερνά τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας και θα πρέπει να αναζητηθεί από πόρους του κεντρικού κράτους και φυσικά θα παρακαλούσα τον Πρωθυπουργό να μεριμνήσει στο χρόνο στον οποίο θα γνωρίζουμε το ακριβές ποσό.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του και την άριστη συνεργασία.
Συνεχίζουμε μαζί!

32 σχόλια

  • Κρίμα γεφυροποιε. Δεν φάνηκες στον πρωθυπουργό. Γιατί τόση ανάγκη να ευχαριστήσει τον αμανατιδη για την καλή συνεργασια

    • Χάρη ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας τον κ. Βούρα. Τώρα αν εσυ έπρεπε να βγεις φωτό και να λες στους Κοζανιώτες ότι τους τα είπες οκ…
      Άλλη φορά τα λες…

      • Γκοβεδαρε, ας τους να σπρώχνουνται, να τρέχουν και να πετάγονται για να φανούν πόσο χρήσιμοι είναι για τον τόπο, πόσο κοντά στον Πρωθυπουργό….
        Ο κόσμος καταλαβαίνει…
        Και κρίνει και θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!!

  • Αει κύριε Χάρη δεν πειραζ’.. Δηλαδή δεν είχατε στείλει υπόμνημα από πριν στον πρωθυπουργό όταν μπήκε στο προγράμμα της επίσκεψης η γέφυρα…
    Χάρη μη σε κοροϊδεύανε… ο πρωθυπουργός ήξερε από πριν τι γίνεται στη γέφυρα… Πάντα ενημερώνεται από πριν.
    Τώρα για εσένα:
    1).Τον ενημέρωνες δεν τον ενημέρωνες , δήμαρχος Κοζάνης δεν θα γίνεις …
    2). Το να διαμαρτήρεσε συνέχεια και μετά να κάνει ότι έκαναν και οι προηγούμενοι έχει γίνει γνωστό σε όλους.. Για τη γέφυρα Π.χ.
    3). Τίποτα νεότερο Χάρη τίποτα νεότερο πες.

  • ετσι ειναι τα αξιολογα στελεχη σαν τον χαρη δεν τα αφηνουν να μιλησουν ,τον λογο εχουν οι κομματικοι, οι ανεπαγγελτοι,αυτοι οι οποιοι κανουν κουμαντο και τον σημερινο πρωην ανεξαρτητο περιφερειαρχη και φυσικα εχει ευθυνη ο αμανατιδης γι αυτο το οποιο συνεβη,ντροπη του,χαρη εμεις που σε εκτιμαμαι ξερουμε τι ανθρωπος εισαι και ξερουμε οτι εισαι απο τους πλεον επιτυχημενους στον χωρο σου

    • Ο κ. Γκοβεδάρος σήμερα , γιατί παλιότερα άλλα έλεγε , ακολουθεί τις προτάσεις των καθηγητών του πανεπιστημίου και του διευθυντή κ. Βούρα και της υπηρεσίας και σωστά κάνει σήμερα..

  • Πέντε μήνες δεν έχεις κλείσει και έδωσες την ψυχή σου, για τους επόμενους πενήντα πέντε μήνες τι θα δώσεις;Υπερβολές όπως πάντα.

  • Καλώς ήρθες στην πολιτική της κομματικής αναξιοκρατίας αγαπητέ αντιπεριφερειάρχη! Σε μια αυλή κολάκων και ανύπαρκτων δελφίνων οι άξιοι, εργατικοί και υπεύθυνοι απλά ..εξατμίζονται!

    • Aν το επιτρέψουμε εμείς ναι εξατμίζονται. όταν όμως βγαίνει και σου λέει τι συμβαίνει και ότι οι άχρηστοι, οι κηφήνες και οι καταστροφείς του μέλλοντος της νεολαίας της περιοχής θέλουν να τον θάβουν γιατί είναι άξιος και εργατικός, ε τότε πρέπει να τον στηρίζεις, όχι να κάνεις ειρωνικές διαπιστώσεις. λες και δεν το ξέρει αυτός που είναι. πάλεψε μαζί του να αλλάξει η πολιτική ηγεσία της περιοχής. ο Γκοβεδάρος βάζει επιτέλους μετά από δεκαετίες τον πήχυ ψηλά και παλεύει. και με την διάφανη λογική του, εκθέτει όσους συνεχίζουν το σύστημα δεκαετιών που μας έφερε στο σημερινό χάλι, να ζηλεύουμε τα Μπίτολα.

  • Θα μπορούσες να τον ενημερώσεις πως αν οι κυβερνήσεις του Κωστάκη του Καραμανλή και του Σαμαρά συντηρούσαν, ως όφειλαν, τη γέφυρα, δε θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα χάλια. Επίσης πως οι κάτοικοι των Δήμων Σερβίων και Βελβεντου δεν έχουν αποζημιωθει για την αμέλεια του ελληνικού κράτους.

  • Θα μπορούσες να τα πεις όταν σου έδωσε τον λόγο ο Περιφερειάρχης και οχι να κάνεις μουτράκια σαν γεροντοκόρη

  • Τον πρωθυπουργό τον ενημερώνουν τα στελέχη,οθ μηχανικοί.Εσύ τον διευθυντή τον έχεις φίλο. Κοίτα να λύσεις κανένα πρόβλημα γιατί τα έργα του Κασαπιδη είναι αυτά που τον κορόιδευατε. Κάντε κανένα δικό σας.

  • Χάρη υπεύθυνος είναι ο Περιφέρειάρχης. Έχεις δίκιο αλλά δεν θα το βρεις. Είναι η δεύτερη φορά που δεν σα άφησαν να μιλήσεις. Στο τέλος θα πουν ότι είσαι γραφικός.

  • Ο Χάρης είναι μαλωμένος με τον εαυτό του και μόνο. Στο βίντεο φαίνεται ότι ο Αμανατίδης του δίνει τον λόγο και ο θιγμένος Χάρης λέει όχι δεν έχω. Άρα μη μας φταίνε οι δρακοι. Κρίμα ας κατέβουμε απο ψηλά .

  • Αν η μελέτη που θα βγει δείξει οτι οι παρεμβάσεις που κάνατε εβλαψαν ανεπανορθωτα τη γεφυρα ποιος θα αναλαβει την ευθυνη. Αυτοι που κανανε τις παρεμβασεις ειναι πιστοποιημενοι?
    Γιατι τα τευχη δημοπρατησης ενω ειναι εδω και δυο χρονια ετοιμα βγαινει η μελετη τωρα στον αερα?

  • Καλά,θα μας τρελάνεις;;;
    Εσύ δεν είσαι, που προεκλογικά με ένα βαρύγδουπο άρθρο σου, αμφισβητούσε το πρόβλημα της γέφυρας;;;

  • Το σόι ανακοινωση ειναι αυτη; Δεν προλαβαμε τα σαλια για τον πρωθυπουργο;
    Αντιπεριφερειαρχη εισαι θεσμικος.
    Γιατι δεν κλεινεις ενα ραντεβου μαζι του για να τον ενημερωσεις για την γεφυρα, που τοσο ενδιαφερεσαι;
    Αναμενουμε την αλληλογραφια σου με το Μαξιμου
    Κε Γιωργο;

  • Το μόνο που δεν μας είπες ποιος σας έφερε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την μελέτη. Αφού θέλεις να προσφέρεις έλα στην Πτολεμαΐδα να κάνεις τον περιφερεικό της πόλης που δεν λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και ένωσε την Εορδαία με την σηρανγκα κλεισουρας. Το 20 τις εκατό των δαπανών σας πρέπει να πηγαίνει στην Εορδαία. Μας έχετε ζαλίσει με τον αξωνα Σερβια Κοζάνη Σιάτιστα, Γρεβενά. Άραγε ξέρεις προς τα πού πέφτει η Πτολεμαϊδα?

  • ‘Αρχισαν τα όργανα ή συνεχίζουν αυτά που χορεύατε όταν βγήκατε; Και που είσαι ακόμα…
    Κρίμα στον τόπο μας.

  • Για ότι γραφεί παρακάτω μπορείτε να δείτε το ανάλογο βίντεο.
    Χάρη σου δόθηκε ο λόγος από τον Περιφερειάρχη μπροστά στον ΠΘ να μιλήσεις και αρνήθηκες.
    Για τις ιδεοληψίες σου αρνήθηκες την πραγματικότητα αλλά κάνεις τα πάντα για τη δημοσιότητα.
    Φτάνει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι