Λευτέρης Ιωαννίδης: Ως τουρίστας ο Πρωθυπουργός στην Κοζάνη

22 Μαΐου 2024
10:27

Ο Πρωθυπουργός επιδίωξε κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία να εμφανίσει μια εικόνα που προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που βιώνει η περιοχή και οι πολίτες της.

Ίσως θεώρησε ότι  επισκέπτεται μια οποιαδήποτε περιφέρεια και όχι την Δυτική Μακεδονία, όπου η πρόκληση της Μετάβασης τείνει να μετατραπεί σε χαμένη ευκαιρία αφού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που είναι επικεφαλής, εκπονήθηκε ένα σχέδιο μακριά από τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της περιοχής που είναι κομμένο και ραμμένο στις επενδυτικές ανάγκες της ΔΕΗ. Ένα σχέδιο στο οποίο παραγκωνίστηκαν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την περιοχή:

  • Αγνοεί θεμελιώδεις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την συμμετοχικότητα και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.
  • Απαξιώνει τον κρίσιμο ρόλο των Ενεργειακών Κοινοτήτων ως το κατεξοχήν εργαλείο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχιας και συμμέτοχής της κοινωνίας στην ενεργειακή μετάβαση.
  • Δεν δίνει προτεραιότητα στην στήριξη του τοπικού επιχειρηματικού δυναμικού, ούτε και υπάρχει κάποιο σχέδιο για την στήριξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής σε συνθήκες μετάβασης.
  • Δεν προωθεί σημαντικά έργα υποδομών, όπως π.χ. ο σιδηρόδρομος που θα βελτίωναν σημαντικά στον να έλξει η περιοχή επενδύσεις.
  • Αντιμετωπίζει με πρόχειρο και διεκπεραιωτικό τρόπο το ζήτημα της αποκατάστασης των εδαφών διαμέσου μιας λεοντειου συμφωνίας με τη ΔΕΗ, μονομερώς ωφελημένη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζει στην Δυτική Μακεδονία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, είναι παντελώς υποκριτική εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη η επίκληση του ρόλου και της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών οργάνων στην διαμόρφωση των εθνικών και τοπικών πολιτικών.

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από την ισχυρή καταδίκη της Ελλάδας με μεγάλη πλειοψηφία, με ψήφους ακόμα και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την παραβίαση του κράτους δικαίου από την Κυβέρνηση του, την οποία ο ίδιος και τα στελέχη της Κυβέρνησης επιδίωξαν  να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν, προσβάλοντας τον ρόλο και την σημασία του Ευρωκοινοβουλίου ως θεσμού.

Κοζάνη 22-5-2024

Ιωαννίδης Λευτέρης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής «ΚΟΣΜΟΣ»

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι