Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Μανιάκι Αμυνταίου για την Ανακύκλωση Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων

23 Μαΐου 2024
15:36
Κανένα σχόλιο

Το σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων συνεχίζει πιλοτικά στον Δήμο Αμυνταίου σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 22/5/2024, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τζήγας Θωμάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, λοιποί εκπρόσωποι του Δήμου και στελέχη της εταιρείας τα οποία έδωσαν οδηγίες για τη σωστή  διαχείριση των κενών συσκευασιών και παρουσίασαν τον ειδικό κάδο συλλογής φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια, αναμνηστικά καπέλα και αυτοκόλλητα για τα επαγγελματικά τους οχήματα. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αγρότες σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.

Οι κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων είναι τα πιο κοινά αγροχημικά απόβλητα που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, καθώς περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Οδηγίες σωστής διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων:

  1. Βάζουμε καθαρό νερό στο 1/3/ του όγκου της συσκευασίας, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό
  2. Βιδώνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά τη συσκευασία
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο βυτίο

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές ώστε να μην αποτελεί πλέον επικίνδυνο απόβλητο. Το τριπλό ξέπλυμα πρέπει να γίνει αμέσως μετά το άδειασμα της συσκευασίας, ώστε να μη στεγνώσουν τα υπολείμματα του φυτοφαρμάκου. Τρυπάμε τη συσκευασία πριν την αποθέσουμε στον κίτρινο κάδο με το καπάκι.

Μέσα από την ορθή διαχείριση, οι άδειες αυτές συσκευασίες αν διαχειριστούν σωστά, μπορούν να ανακυκλωθούν, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων, στη προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων καθώς και στη μείωση αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία μας.

Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα την Ανακύκλωση Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων μπορείτε να βρείτε εδώ: diadyma.gr/ti-petao-kai-pou/fytofarmaka/

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.