Επιτυχής ολοκλήρωση της εκδήλωσης «Ημέρα Καριέρας 2024» στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

24 Μαΐου 2024
13:03
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας 2024» στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και το Τμήμα Γεωπονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής κ. Φωκίων Παπαθανασίου και σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος τους Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια κ. Αικατερίνη Μέλφου.

Συμμετείχαν τριάντα τρεις (33) από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της Γεωπονικής Επιστήμης στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Όλοι οι συμμετέχοντες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία αυτή και τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην εξωστρέφεια των Πανεπιστημιακών τμημάτων προς όφελος της πραγματικής οικονομίας της χώρας. Επίσης βοηθάει τους φοιτητές/τριες να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που θα έχουν, είτε για την πρακτική τους άσκηση, είτε στην αναζήτηση εργασίας όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οι έμπειροι ομιλητές επισήμαναν στα παιδιά τη διαχρονική αναγκαιότητα και τη συμβολή του επαγγέλματος του Γεωπόνου στην οικονομία. Από την παρουσίαση των επιχειρήσεων και φορέων οι φοιτητές/τριες ενθουσιάστηκαν καθώς αντιλήφθηκαν ότι, το πτυχίο του Γεωπόνου προσφέρει πολλές επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης σε συναρπαστικούς κλάδους της οικονομικής ζωής. Οι φοιτητές μας βίωσαν για πρώτη φορά την εμπειρία της συνέντευξης με έμπειρους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και ανέπτυξαν συζήτηση μαζί τους ενώ παρέδωσαν τα βιογραφικά τους για μελλοντική επαφή. Αποκόμισαν βασικές γνώσεις για την καινοτομία και τη διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών και την ανάγκη προσαρμογής στις εξελίξεις. Μεγάλη χαρά και συγκίνηση για όλους αποτέλεσε το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη των         επιχειρήσεων και ανεξάρτητοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην «Ημέρα Καριέρας», ήταν απόφοιτοι του παλιού μας τμήματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φοιτητές/τριες για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Επίσης όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς που συμμετείχαν με διάθεση και πνεύμα συνεργασίας. Τους ευχαριστούμε για τα θετικά τους σχόλια και την επιθυμία για συνεχή συνεργασία. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους/ες που συνέβαλαν στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης. Επιθυμία των φοιτητών/τριων ήταν να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση που τους προετοιμάζει για την είσοδό τους στον εργασιακό στίβο, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο ραντεβού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων του αγροδιατροφικού τομέα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.