Δήμος Εορδαίας – ΠΡΟΣΟΧΗ. Απατεώνες επιχειρούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες της περιοχής με την επίκληση ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου

24 Μαΐου 2024
14:25
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Εορδαίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες της περιοχής, για νέα περιστατικά επιχείρησης εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας και προσπαθούν να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα της Οικονομικής του Υπηρεσίας. 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας- τέσσερις καταγγελίες έγιναν μόνο την Παρασκευή 24 Μαΐου  2024, επιτήδειοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες της πόλης που είχαν το τελευταίο διάστημα κάποια συναλλαγή με το Δήμο, λέγοντας ότι είναι δήθεν υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας και ενημερώνουν  ότι μπαίνει στο λογαριασμό τους ένα ποσό που έχουν λαμβάνει από το Δήμο Εορδαίας για κάποια προμήθεια που έκαναν πράγματι προς το Δήμο. Αναφέρουν μάλιστα και το συγκεκριμένο ποσό που έχουν να λαμβάνουν οι επιχειρηματίες από το Δήμο, καθώς οι συναλλαγές αυτές εμφανίζονται δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 

 

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι για να μπει το συγκεκριμένο ποσό στην Τράπεζα πρέπει να πληρωθεί από τον επιχειρηματία κάποια παρακράτηση, από λογαριασμό όμως που υπάρχει σημαντικό ποσό κατατεθειμένο. Σε συγκεκριμένο επιχειρηματία είπαν ότι ο λογαριασμός από τον οποίο θα πληρωθεί η παρακράτηση πρέπει να έχει πάνω από 12.000 ευρώ! Δίνουν μάλιστα και οδηγίες για το πως θα γίνει η μεταφορά του ποσού της παρακράτησης σε υποτιθέμενο λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας. 

 

Ο Δήμος Εορδαίας καλεί λοιπόν πολίτες και επιχειρηματίες να μην πείθονται από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με διάφορα προσχήματα και τους ζητούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό σε ξένο τραπεζικό λογαριασμό, ακόμα κι αν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας. 

 

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες – επιχειρηματίες που προσεγγίζονται τηλεφωνικά από αγνώστους οι οποίοι επικαλούνται ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου, πρέπει να επικοινωνούν με το Δήμο Εορδαίας και να ενημερώνουν επίσης τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα απάτης εις βάρος τους.  

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι