ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Τρείς(3) λόγοι ακύρωσης των εκλογών της ΕΛΜΕ

26 Μαΐου 2024
13:03
Κανένα σχόλιο

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Την Πέμπτη 23/05/2024, έγιναν «μετ΄εμποδίων» οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Εορδαίας. Υπήρχαν τρείς κάλπες:

α) για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εορδαίας

β) για την εκλογή αντιπροσώπων για το εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα και

γ) για την εκλογή αντιπροσώπων για το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Κοζάνη.

Στη δεύτερη κάλπη δηλαδή μόνο για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, συμμετείχε και η παράταξή μας, η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Εορδαίας (ΕΚΕΕ).

Δυστυχώς στην όλη διαδικασία συνέβησαν τρία γεγονότα που το καθένα είναι λόγος επανάληψης των εκλογών.

Το πρώτο αφορά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων καθορίστηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ως η Πέμπτη 16/05/2024 δηλ. μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Σε αυτήν την προθεσμία κατατέθηκαν υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και μιας κίνησης που δήλωνε κοινή κάθοδο της ΔΑΚΕ( πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία) και του ΠΕΚ(πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ). Στη συνέχεια εκπρόθεσμα οι δύο παρατάξεις χώρισαν, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει δεκτό αφού έγινε εκτός προθεσμίας.

Το δεύτερο έγινε τη μέρα των εκλογών. Επειδή η Δικαστική Αντιπρόσωπος άργησε και οι εκπαιδευτικοί δυσανασχετούσαν, αποφασίστηκε να ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί και να αφήνουν τα ψηφοδέλτια πάνω στις κάλπες, ώσπου να έρθει η Δικαστικός να τα σφραγίσει και να τα τοποθετήσει μέσα στην κάλπη, κάτι που έγινε για αρκετή ώρα, παρά την δική μας πρόταση να καλέσουμε τον Δικηγορικό σύλλογο να στείλει άλλη αντιπρόσωπο.

Το τρίτο γεγονός αφορά την ψήφο μιας συναδέλφου, η οποία στις 8.00 το πρωί, δηλαδή τεσσεράμισι ώρες πριν να αρχίσει η εκλογική διαδικασία άφησε την ψήφο της στο γραφείο του γυμνασίου και επειδή είναι γνωστό ποιες είναι οι πολιτικές της προτιμήσεις, οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ζητούσαν να γίνει δεκτή η ψήφος της, παρά τη δική μας αντίρρηση, κάτι που τελικά έγινε σε κάποιο χρόνο που δεν αντιληφθήκαμε γιατί μάλλον εκείνη την ώρα απουσιάζαμε.

Εμείς σαν παράταξη αποφασίσαμε πως δεν θα κάνουμε ένσταση, για να μην αναγκάσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ξανακάνουν τη διαδικασία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, θα δημοσιοποιήσουμε όμως τα γεγονότα ,όχι γιατί χάσαμε με μία ψήφο από την Ενιαία Κίνηση ( η παλιά ΔΑΚΕ), αλλά γιατί θεωρούμε πως πρέπει να γνωρίζουν όλες και όλοι τί ακριβώς συνέβη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Επίσης θα θέλαμε να δηλώσουμε πως αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών, ζητάμε όμως, από τους εκλεγμένους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, να δημοσιοποιήσουν την τοποθέτηση που θα κάνουν στο συνέδριο, για να μάθουμε τις προτάσεις που θα κάνουν οι αντιπρόσωποι της Εορδαίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, στην παιδεία, ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Με τιμή

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Εορδαίας.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι