Γ. Αμανατίδης από τους Πύργους Εορδαίας: “Η ζημιά (ακαρπία) στις δενδροκαλλιέργειες που αποτελούν και το βασικό εισόδημα δεκάδων αγροτών είναι μεγάλη”

26 Μαΐου 2024
18:43
Στο Μαρτυρικό χωριό των Πύργων Εορδαίας, σήμερα Κυριακή 26/5, με τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής Βερμίου και Βεγορίτιδας.
 Η ζημιά (ακαρπία) στις δενδροκαλλιέργειες που αποτελούν και το βασικό εισόδημα δεκάδων αγροτών είναι μεγάλη. Επισκεφθήκαμε κτήματα και συμμετείχαμε σε προγραμματισμένη ανοιχτή σύσκεψη με τους αγρότες μας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνο Βύζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Λύσσανδρο Μεταξά, τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας Γιώργο Κυριακίδη, τον Ειδικό Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Μαμάτσιο και στελέχη του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ. Ζητούμενο η καταγραφή και η έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών.
 Με οδηγό αντίστοιχες ενέργειες μου πριν τρία χρόνια, όταν αντιμετωπίσαμε αντίστοιχο πρόβλημα, δεσμεύτηκα να στηρίξω και να προωθήσω τα αιτήματα των αγροτών και σε συνεργασία με την πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να δοθεί λύση βιώσιμη και ουσιαστική. Σημαντικό ότι αύριο θα επισκεφθεί την περιοχή Πύργων-Μεσοβούνου ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να θέσουμε όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Ένα σχόλιο

  • Στις φωτό στο χωραφι βλέπω γεωπόνους βλέπω οργανοπαίκτες βλέπω συνταξιούχους της ΔΕΗ αγρότες δεν βλέπω τι έγινε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι