kozan.gr: H ΔΕΥΑ Κοζάνης προσφεύγει κατά απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής σιδηροχρωμίου σε έκταση μεταξύ Δ.Ε. Κοζάνης & Ελλησπόντου

27 Μαΐου 2024
15:53
Κανένα σχόλιο

H ΔΕΥΑ Κοζάνης προσφεύγει κατά απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής σιδηροχρωμίου, από εταιρεία, σε έκταση μεταξύ Δ.Ε. Κοζάνης & Ελλησπόντου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, η ΔΕΥΑΚ, σε γενικές γραμμές, γνωμοδότησε αρνητικά για τις προτεινόμενες δραστηριότητες:
• ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΔΗΡΟΧΡΩΜΙΟΥ
• ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΟΥ MG-SI ΠΥΡΙΤΙΟΥ  οι οποίες χωροθετούνται στη ΖΩΝΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 50 ΗΜΕΡΩΝ – Β1.2 ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ και είναι δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία των καταναλωτών πόσιμου νερού, ενώ ζήτησε τη σύνταξη από τους επενδυτές, ειδικής υδρογεωλογικής μελέτης, με ανάλυση της τρωτότητας και της επικινδυνότητας των προτεινόμενων μονάδων, ως προς την ασφάλεια των υδρευτικών γεωτρήσεων Βαθυλάκκου της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και τη θεώρηση αυτής από τη Δνση Υδάτων.

Η  υποβολή της προσφυγής η επιστημονική – τεχνική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης θα γίνει από α) Δικηγόρο με εμπειρία σε περιβαλλοντικά θέματα και β) Ειδικό Υδρογεωλόγο.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι