Δήμος Εορδαίας: Παραχωρεί χώρο στο Τμήμα Εργοθεραπείας για δημιουργία “Θεραπευτικού Κήπου” στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

28 Μαΐου 2024
14:26
Κανένα σχόλιο

Την παραχώρηση χώρου 300μ. εντός του προαυλίου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρο Διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με κινητικές αναπηρίες και νοητική υστέρηση στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Μαΐου 2014.

Η παραχώρηση του χώρου αυτού γίνεται για ερευνητικούς σκοπούς, προκειμένου να μπορέσει το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα να προχωρήσει στη δημιουργία ενός «Θεραπευτικού και Αισθητηριακού Κήπου».

Το Τμήμα Εργοθεραπείας, μετά από συζήτηση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Λαμπηδόνες» η οποία ανέλαβε να λειτουργήσει τις δύο ανωτέρω δομές, ετοιμάζεται να καταθέσει ερευνητική πρόταση στο πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη δημιουργία ενός Θεραπευτικού και Ασθητηριακού Κήπου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Αγροτικού Περιβάλλοντος και Τμήμα Φυσικοθεραπείας).

Η παραχώρηση του χώρου γίνεται για 3 χρόνια, όση και η διάρκεια του προγράμματος στο οποίο φιλοδοξεί το Τμήμα Εργοθεραπείας να εντάξει τη δημιουργία του Θεραπευτικού – Αισθητηριακού Κήπου. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά το πέρας των 3 ετών ο Κήπος θα ανήκει στην ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες και θα είναι προσβάσιμος από την τοπική κοινότητα.

Τα συγχαρητήριά του προς το Τμήμα Εργοθεραπείας εξέφρασε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς όπως τόνισε η δημιουργία του Κήπου αυτού θα έχει όφελος συνολικά για την κοινωνία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.