Δήμος Εορδαίας: Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης για τον καθαρισμό οικοπέδων, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024

29 Μαΐου 2024
14:21
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Εορδαίας / Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι σύμφωνα με τηn  υπ΄αρ. 790/27-05-2024 Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.

Για την υποβολή της δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων ακολουθείται ο σύνδεσμος: https://akatharista.apps.gov.gr/ ή κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο με τον όρο «ακαθάριστα οικόπεδα gov». Η σύνδεση υλοποιείται με τους κωδικούς TaxisNet (ταξις νετ)  των υπόχρεων.

Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους ή η ανάμειξή τους με οικιακά απόβλητα και πρέπει να μεταφέρονται σε κατάλληλα αδειοδοτημένο αποδέκτη (άρθρο 10 της ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/199776/2429/2021).

Τμήμα Περιβάλλοντος

Δήμου Εορδαίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι