Στον ΑΗΣ Μελίτης, ο ευρωβουλευτής κι εκ νέου υποψήφιος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή Τίνα Κουζιάκη

29 Μαΐου 2024
14:28

Το μήνυμα ισχυροποίησης του Κόμματος, στις κάλπες των ευρωεκλογων της 9ης Ιούνη αλλά και στους καθημερινούς αγώνες, μετέφερε με περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στον ΑΗΣ Μελίτης, με  τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο και την υποψήφια ευρωβουλευτή Τίνα Κουζιάκη. Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους έγιναν μάρτυρες της έντονης ανησυχίας των εργαζομένων για το τι «μέλι γενέσθαι» με τις θέσεις εργασίας από το προβλεπόμενο κλείσιμο του ΑΗΣ, για την ακρίβεια ειδικά στη θέρμανση κ.α

Οι ευρωβουλευτές του Κόμματος στην ομιλία τους προς τους εργαζόμενους, ανέδειξαν τις ευθύνες όλων των κομμάτων που στήριξαν και στηρίζουν την στρατηγική της πράσινης μετάβασης – απολιγνιτοποιησης. Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλο στην προώθησή και την υλοποίηση της, με τα αναγκαία στηρίγματα όπως η Ελληνική Λύση που δεν την αμφισβητούν. Σημείωσαν ότι η περίπτωση της Μελίτης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει ότι για τα κέρδη των λίγων θυσιάζονται οι ανάγκες των πολλών. Χάνονται θέσεις εργασίας και στερείται ο κάτοικος της Φλώρινας φθηνή ενέργεια από την τηλεθέρμανση, για να αυγατίζουν τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων.

Ανέδειξαν την αντίθεση που παρουσιάζεται από την μία να έχουμε υπερπαραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ με μηδενικό κόστος ο λαός να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος.

    Τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα που ο εργαζόμενος λαός θα είναι αντιμέτωπος με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τους πολέμους. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων απέναντί στα αίτια που έχουν οδηγήσει το λαό στην ενεργειακή φτώχια, την εξαθλίωση , την μετανάστευση.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα όπου ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.  Ο ευρωβουλευτης του Κόμματος ανέδειξε την στρατηγική της Ε.Ε για παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας την οποία συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα πάρα τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους .Επίσης ανέδειξε την σύμπλευση όλων των άλλων κομμάτων στην στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που δολοφονεί αμάχους στη Γαζα.

Σημείωσαν ότι τα προβλήματα των εργαζόμενων και των φοιτητών έχουν την ίδια μήτρα, που δεν είναι άλλη από την πολιτική στήριξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’αυτό οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται στο ίδρυμα, γι’αυτο υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς, εργολαβοποίηση, καταστρατηγώντας ακόμα και αυτό το επαίσχυντο εργατικό δίκαιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις στην Ε.Ε.   Κατέληξε ότι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ, για την επόμενη μέρα, που για το λαό προβλέπεται δύσκολη, σαν την  μόνη εγγύηση για το δυνάμωμα των αγώνων της επομένης μέρας, αξιοποιώντας την πείρα τους από το προηγούμενο διάστημα, που οι κομμουνιστες βρέθηκαν στην πρωτη γραμμη του αγώνα για ένα συγχρονο δωρεαν πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού.

Το απόγευμα ο   Λευτέρης Νικολάου-  Αλαβάνος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ακρινη όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντός Ακρινής. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν αρχικά τον ευρωβουλευτή του Κόμματος , γιατί ήταν ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συζήτηση για την Ακρινή, στην επιτροπή αναφορών της Ευρωβουλης, υποστηρίζοντας τους κατοίκους.

Παρουσίασαν στο ευρωβουλευτή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. Ενημέρωσαν για την «Οδύσσεια» που έχουν περάσει οι κάτοικοι για την μετέγκατασταση του χωριού και τη φάση που βρίσκονται τώρα αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απέδειξαν με στοιχεία τον εμπαιγμό με τον οποίο ΔΕΗ Α.Ε. και κράτος τους αντιμετωπίζουν τους κατοίκους στο ζήτημα της επαρχιακής οδού που συνδέει το χωριό με την Κοζάνη και με τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή φωτοβολταικου πάρκου από ΔΕΗ Α.Ε και RWE. Επίσης ανέδειξαν το σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη υποδομών στο χωριό (π.χ δίκτυο υδροδότησης με αμίαντο) που δεν προχώρησε ο εκσυγχρονισμός  τους  λόγω αναμονής της μετεγκατάστασης.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτης αναφέρθηκε στην διαχρονική στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων στην ευρωβουλή, στο κοινοβούλιο, σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια και δρόμο του αγώνα για την μετεγκατασταση και ενάντια στην αίτια των προβλημάτων που δεν είναι άλλο από την πολιτική της «πράσινης μετάβασης -απολιγνιτοποιησης.

Δεσμεύτηκε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχίσει με κάθε μορφή, ξεκινώντας με αναφορά στην ευρωβουλή για τον εμπαιγμό για τα απαλλοτριωμένα εδάφη, με κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον δρόμο αλλά και με κάθε στήριξη σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι κάτοικοι.

Στην συνέχεια ο ευρωβουλευτής συζήτησε με κατοίκους σε καφενείο του χωριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι πέρα από την ΚΑΠ, που τους ξεκληρίζει, έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση από την έλλειψη νερών, που θα προκύψει από το σταμάτημα της δραστηριότητάς των ορυχείων και ΑΗΣ.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ταύτιση όλων των άλλων κομμάτων στην πολιτική αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα. Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νεά Αριστερά στήριξαν και στηρίζουν την «πράσινη» μετάβαση, την ΚΑΠ ου αποτελούν στρατηγικές της Ε.Ε. Γι’αυτο δεν πρέπει η ψήφος του λαού να σκορπίσει στα κόμματα που αποτελούν στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ  Κατέληξε ότι η μόνη ψήφος που μπορεί να στείλει μήνυμα «διαμαρτυρίας» στην Ε.Ε είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που την επόμενη μέρα θα επιστρέψει στο λαό με ενίσχυση των αγώνων του, με διεκδίκηση των δικαιωμάτων του σε όλα τα επίπεδα.

 

 

29/5/2024

 

 

3 σχόλια

  • ΚΚΕ =ΠΣΚ =Παλιά Σκουριασμένη Αριστεραλ με τον ίδιο ακίνητο χαβά για το σήμερα.!
    Θυμίζει το παλαιοχριστιανικό μη μετιμνειτε για το σήμερα και το αύριο .
    Όλα θα λυθούν με τη νομοτέλεια…κάτι παρόμοιο με τον παράδεισο…οπως λένε τα θρησκευτικά δόγματα.!

  • ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ-“ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΙ” ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ; ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.