Π. Κουκουλόπουλος:  «Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των Κέντρων Πρόληψης, με σεβασμό στην πολυετή προσφορά τους»

30 Μαΐου 2024
08:55
Κανένα σχόλιο

 Κοινοβουλευτική παρέμβαση στήριξης στον αγώνα των Κέντρων Πρόληψης, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Κοζάνης “Ορίζοντες”, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως η Βουλή για τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης.

Η νέα αυτή θεσμική ενέργεια έρχεται να προστεθεί στις δράσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στους συγκεντρωτικούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τα Κέντρα Πρόληψης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

κ. Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά, το Ψήφισμα της Τακτικής Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σάμο στις 17 – 18 Μαΐου 2024. Το ψήφισμα συνυπογράφεται, μεταξύ άλλων, από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Κοζάνης “Ορίζοντες” και περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις για το μέλλον της πρόληψης των εξαρτήσεων στην πατρίδα μας, καθώς και επισημάνσεις για το σχετικό Νομοσχέδιο που απασχολεί την επικαιρότητα.

«Η εργασία και η εμπειρία 31 χρόνων των Φορέων Πρόληψης, η ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντών σε όλη την ελληνική επικράτεια υποτιμάται συνειδητά, με σκοπό τη μείωση της ανάγκης ύπαρξης της κοινοτικής προσέγγισης της πρόληψης» σημειώνεται στο Ψήφισμα, ενώ επίσης καταγγέλλεται πως «οι κυριότεροι εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης της Χώρας, όπως εμείς και άλλοι, παραμένουμε μακριά από οποιαδήποτε πληροφόρηση και διάλογο. Από παντού ακούγεται η ύπαρξη του Νομοσχεδίου και κανένας μας ακόμη δεν έλαβε έγκυρη, επίσημη και επαρκή ενημέρωση».

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα αιτήματα του συνημμένου Ψηφίσματος είναι «να τεθεί σε επιστημονική βάση και συζήτηση η νέα θέση για την πρόληψη, με τη συμμετοχή όλων των Φορέων Πρόληψης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, να γίνει σωστή και τεκμηριωμένη αξιολόγηση της προσφοράς των Κέντρων Πρόληψης, να αποδοθεί η αναγκαία αναγνώριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το έργο των Κέντρων Πρόληψης και να πάψει η επιφανειακή υποτίμηση και απόρριψη τους».

Επιπλέον, εμφατικά διεκδικούν «από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να μην προωθήσουν την κατάθεση του Νομοσχεδίου χωρίς να προηγηθεί υψηλού επιστημονικού επιπέδου διαβούλευση για το μέλλον τη πρόληψης και χωρίς να καθοριστεί με βάση τη διεθνή εμπειρία, αλλά και την αναγνωρισμένη μακρόχρονη εμπειρία στον ελλαδικό χώρο, προκειμένου να ενισχυθεί η ψυχοκοινωνική ανθεκτικότητα της κοινωνίας απέναντι στις εξαρτητικές συμπεριφορές κάθε είδους, σε καιρούς ψυχοπιεστικούς, καθ’ όλα ευνοϊκούς της διάδοσης τους».

Δεδομένου ότι τα διαλαμβανόμενα στο συνημμένο Ψήφισμα της Τακτικής Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης είναι εύλογα και τεκμηριωμένα, αφορούν δε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Βουλή για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Πάρις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι