Η ανάκτηση της μνήμης μας – Η περιφερειακή και τοπική συνείδηση – Όχι στην χειραγώγηση των πολιτών (Γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος)

30 Μαΐου 2024
11:20
Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τους συναθλητές μου αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Κεντρικότητα του τόπου μας. Της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο περιβάλλον το οποίο κινείται αυτός ο αγώνας μας είναι αυτό της Αναγέννησης. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που έρχονται από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχουν ένα κοινό. Αυτό της τοποφιλίας και της φιλοκαλίας. Τον δρόμο του Πολιτισμού και της ευημερίας.

Αυτή είναι η περιφερειακή και τοπική συνείδηση και όχι η κομματική γιατί κόμματα δεν υπάρχουν. Οι εναπομείναντες κάστες(που δυστυχώς στην Δυτική Μακεδονία είναι πολλές) είναι υπόλογες, ένοχες, κατηγορούμενες στο εδώλιο.

Αποτελεί – είναι μία μεγάλη πρόκληση να μιλήσουμε για την Δυτική Μακεδονία μέσα σε αυτό το περιβάλλον και όχι να επιμένουμε στην λήθη και την οπισθοδρόμηση. (Το πρόσφατο Balkan energy forum δείχνει την γύμνια μας αλλά και την παρακμή του συστήματος μη Δυτική Μακεδονία).

Οι δρόμοι, οι ορίζοντες που θα δημιουργηθούν μέσα από την ανάκτηση της μνήμης, είναι η απάντηση στην χρεοκοπία, στην οπισθοδρόμηση και την αναπτυξιακή καταστροφή την οποία μας επέβαλαν οι ποιο πάνω κάστες.

Σήμερα, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουν να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής κρίσης, γνώσης, ευθύνης και ενηλικίωσης. Αυτό που δεν έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις νέες γενιές.

  • Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Δρέπανο, Μάιος 24

 

Ένα σχόλιο

  • Αγαπητέ φίλε..το γκιουμη και με το σφυρί να το βαρεσεις… γκιουμη θα μείνει…δεν αλλάζει με τίποτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι