Σχόλιο αναγνώστη στο kozan.gr: Kακή σήμανση περιφερειακά της πόλης και η ακόμα χειρότερη σήμανση εντός της πόλης

3 Ιουνίου 2024
18:23

Κάνω μια δουλειά που συναναστρέφομαι πολύ κόσμο που έρχονται στην Κοζάνη. Η μόνιμη επωδός παραπόνων όλων είναι η κακή σήμανση περιφερειακά της πόλης και η ακόμα χειρότερη σήμανση εντός της πόλης! Συνέπεια του τελευταίου είναι να μπαίνουν οι επισκέπτες μέσα στην πόλη και να μην ξέρουν από πού να βγουν γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε σχετικές πινακίδες!

Ενδεικτικά, όταν φτάνει ο επισκέπτης από την οδό Φιλίππου και κατόπιν Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην διασταύρωση με την οδό Παύλου Μελά, δεν ξέρει κατά που να πάει αφού δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα! (Αν βρω τον χρόνο θα καταγράψω και άλλα προβλήματα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο).

Εάν θέλουμε η πόλη μας να γίνει ελκυστική πρέπει να επιδείξουμε ενσυναίσθηση και να μπούμε στην θέση αυτού που την επισκέπτεται. Τότε θα εντοπίσουμε εύκολα τα προβλήματα και θα τα λύσουμε με μικρές προσθήκες ώστε να διευκολύνουμε και όσους θέλουν να μας επισκεφθούν.

Τόρτοκας Φίλιππος

6 σχόλια

  • Εντός πόλης έργο κυρίως Κουκουλόπουλου-Τζέκη. Εκτός πόλης έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, επί Δακή-Καρυπίδη-Κασαπίδη.
    Αποκορύφωμα της ανικανότητας η πρόσφατη -επί Μαλούτα- τοποθέτηση στο Βατερό πινακίδας για Μεταμόρφωση, την οποία κυριολεκτικά έκρυψαν πίσω από δέντρο. Είναι αδύνατο να τη δεις αν δεν φτάσεις μπροστά της και τότε δεν έχει πια νόημα.

  • Μεγάλη γκρίνια για το τίποτα αφού οι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλους τους δρόμους
    Αυτό θα το επιβεβαιώσει και ένα δελτίο τύπου που θα βγει και θα περιγράφει με γλαφυρότητα πως πας και από που πας εκεί που θελεις
    Τώρα αν δεν είσαι κάτοικος, αυτής της πόλης μην τα θέλεις όλα δικά σου
    Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα να σε καθοδηγησουν

    • και μάντεψε γιατί υπάρχουν πινακίδες όμως. Για αυτούς που δεν ξέρουν την Κοζάνη και θέλουν να πανε κάπου. Με την λογική σου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου πινακίδες αφου οι κάτοικοι ξέρουν πολυ καλα τους δρόμους της πολης τους….

  • Τα πραγματα εγιναν ασχημα με την μαζικη μεταναστευση ανθρωπων της υπαιθρου οι οποιοι προσπαθουν να κρυψουν την καταγωγην των απο τα χωριά και δεν θελουν να υπαρχει σημανση π.χ προς Κροκο Ανω Κωμη κτλπ Σαν ταις στρουθοκαμηλους απορπειρονται να κρυφθούν.

  • Να μην μιλήσουμε για τις, πραγματικά εμπνευσμένες, πληροφοριακές πινακίδες για την βιβλιοθήκη, που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους της πόλης. Την ημέρα διαβάζει κανείς: “ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ”. Το βράδυ, ω του θαύματος, μετατρέπονται στο απλό “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ” καθώς το κίτρινο χρώμα με το οποίο είναι γραμμένες οι λέξεις “ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ” και “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” δεν φαίνεται. Και κανείς δεν μπήκε στον κόπο τόσα χρόνια να τις αλλάξει. Φαίνεται το ΔΗΜΟΤΙΚΗ τους άρεσε…

  • Νομίζω πως αν σκεφτούμε για ποιο λόγο επισκέπτεται κάποιος την πόλη μας, θα βρούμε και για ποια σημεία πρέπει να μπουν πινακίδες σήμανσης.
    Πρόχειρα-πρόχειρα, νομίζω πως χρειάζονται πινακίδες για το νοσοκομείο, τα αθλητικά κέντρα όπου διοργανώνονται συχνά αθλητικοί αγώνες, για τους ναούς όπου γίνονται θρησκευτικές τελετές, για τα μουσεία της πόλης, τα κέντρα διοίκησης και τέλος τυχόν αξιοθέατα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι