Το Επιμελητήριο Κοζάνης στα σχολεία

5 Ιουνίου 2024
13:10
Κανένα σχόλιο

 Την Τρίτη 4 Ιουνίου, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Κοζάνης, στο Δημοτικό σχολείο Χαρισίου Μούκα, το καινοτόμο και αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), πρόγραμμα ρομποτικής και τεχνολογίας με τίτλο «Με
ασφάλεια καινοτομώ».

Τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε’ δημοτικού κλήθηκαν να κατασκευάσουν ρομποτικό γιλέκο, που προσφέρει ασφαλή πλοήγηση στο δρόμο σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η υλοποίησή του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς επί δύο ώρες, τα παιδιά προβληματίστηκαν, αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική, συνεργάστηκαν, έκαναν δοκιμές και κατέληξαν σε μία λειτουργική κατασκευή.

Κατέκτησαν έννοιες ρομποτικής και προγραμματισμού, δεξιότητες επιστημονικής έρευνας με τρόπο και σε γλώσσα που συνάδει με την ηλικία τους. Επί δύο ώρες το ενδιαφέρον τους παρέμενε αμείωτο, ενώ η παρουσίαση της κατασκευής εντυπωσίασε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου.

Το πρόγραμμα που ανήκει στην Smarteching Education, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε δημοτικά σχολεία από τις Φωτεινή  Βαρδάκα και Μαρίνα Σανίδα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Μήλιου.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί στη νέα σχολική περίοδο.

 

 

Ο Πρόεδρος

Του  Επιμελητηρίου Κοζάνης

Ιωάννης Μητλιάγκας

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.