Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2024
13:44
Κανένα σχόλιο

Τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας, καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής κ. Στέργιος Μαρόπουλος, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και η Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων, καθηγήτρια κ. Μαλαματή Λούτα.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα και τις δράσεις του Πανεπιστημίου καθώς και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του. Έμφαση δόθηκε στα έργα ψηφιακής μετάβασης, στον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας [Synerginn EDIH] που έχει ως στόχο να καθοδηγήσει εταιρείες και οργανισμούς μέσω τεχνολογιών αιχμής σε θέματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία και πολλούς άλλους τομείς καθώς και στην εφαρμογή e-campus του πανεπιστημίου, που ενοποιεί όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου σε ένα και μοναδικό σημείο πρόσβασης .

Ο κ. Κυρανάκης πρότεινε στους παρευρισκόμενους τη συνεργασία του Υπουργείου με το ΠΔΜ για τη διοργάνωση Hackathons για τους φοιτητές του ΠΔΜ, τα οποία σε σύνδεση με την αγορά εργασία, θα λειτουργήσουν βοηθητικά στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την παραμονή και εργασία τους εντός της χώρας. Παράλληλα εξέφρασε το ενδιαφέρον για τον από κοινού σχεδιασμό δράσεων με το ΠΔΜ, μεταξύ αυτών τη συνεργασία και παρουσίαση της ειδικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τις διδακτορικές διατριβές στην θεματική της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Υφυπουργό, ο Αν. καθηγητής κ. Νικόλαος Πλόσκας, η Αν. κ Σταματία Μπίμπη και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΠΔΜ κ. Κων/νος Δάρδας.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.