Οι Τουρκάλες της Θράκης και η «μακεδονική μειονότητα» της Έδεσσας. Αλήθεια τώρα; (της Ράνιας Στυλιάδου)

7 Ιουνίου 2024
12:58

 

 Okay, το έχουμε εμπεδώσει: στην Ελλάδα κάνεις ότι θέλεις, είσαι ότι δηλώσεις και (επιπλέον) όλο και περισσότερο γίνεται αισθητό το νέο είδος της δημοκρατίας και της ελευθερίας-ελευθεριότητας που «καλλιεργείται» και προωθείται μανιωδώς.

Αν λοιπόν η κυρία Τσιγδέμ Ασάφογλου (Πρόεδρος του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) θέλει να εμφανίσει και να καθιερώσει το ΚΙΕΦ ως εκπρόσωπο «εθνικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα με την ανοχή του κράτους, χωρίς κανένας να την ενοχλεί, τότε καλά κάνει.

Το ΚΙΕΦ, λέει, προωθεί τον Τουρκισμό στην Θράκη και εκφράζει τον σκληροπυρινικό πυρήνα της μειονότητας, υποστηρίζοντας ότι προωθεί τα αιτήματα της Τουρκικής μειονότητας.

Έτσι απλά, ανενόχλητα και προκλητικά.

Πρόσφατα το κόμμα ήρθε σε επαφή με ακτιβιστές στην Δυτική Μακεδονία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε Μακεδονική μειονότητα και αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματά τους, ενώ κλιμάκιο του ΚΙΕΦ βρέθηκε στην Έδεσσα μαζί με την υποψήφιά του για τις ευρωεκλογές Ευγενία Νατσουλίδου, την οποία εμφανίζει ως εκπρόσωπο «μακεδονικής μειονότητας» στην περιοχή.

Στην Ελλάδα του 2024 για ένα κόμμα, του οποίου οι στόχοι είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι μπορεί να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή εκλογική διαδικασία, την ώρα που απέκλειε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Μοιάζει ασύλληπτο αλλά συμβαίνει και το ανεχόμαστε και η ανοχή, σημαίνει αποδοχή.

Ένα κόμμα κατέρχεται στις εκλογές, επικαλείται και υποστηρίζει την ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης με την κ. Ασάφογλου να κομπάζει πως «Η νίκη του κόμματος μας στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου ζουν οι Τούρκοι, ήταν μια δημοκρατική αντίδραση απέναντι στην Ελλάδα (την χώρα όπου ζούνε δηλαδή). Είμαι το κάτι διαφορετικό μέσα στην Ελλάδα, ανήκω σε μία μειονότητα που είναι εθνική και θρησκευτική. Είμαστε ένα Τουρκικό κόμμα αλλά είναι επίσημο κόμμα του Ελληνικού κράτους που έχει μία Πρόεδρο που νοιώθει … Τούρκος».

Έχουμε ξεφύγει ντίπ ή κάνω λάθος;

14 σχόλια

  • Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ξεπερνά ακόμη και τις διεθνείς συνθήκες που στο κάτω-κάτω δεν το αφορούν.

  • Όχι δεν έχουμε ξεφύγει. Εσείς έχετε ξεφύγει που δεν αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα. Δηλαδή όλες οι χώρες έχουν μειονότητες εκτός της Ελλάδας;

    Συνεχίζετε και επικαλεστεί την συνθήκη της Λωζάνης ξεχνώντας ότι οι μειονότητες είναι εσωτερική υπόθεση των χωρών όπου αυτές ζούνε.

    Δηλαδή η Αλβανία πώς αναγνωρίζει ελληνική μειονότητα ενώ δεν υπάρχει καμία συνθήκη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας που να υποχρεώνει την Αλβανία;
    Βέβαια η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τους Έλληνες της Χειμάρρας, σε αυτήν την περίπτωση οι Αλβανοί κακοί είναι, όταν όμως στην Ελλάδα ζητάνε Τούρκοι και Μακεδόνες μειονοτικά δικαιώματα τους φωνάζουμε να φύγουν στην Τουρκία και τα Σκόπια.

    Εν τέλει, ότι και να λέτε, στην Ελλάδα και Τούρκοι υπάρχουν, και Μακεδόνες όσο και να προσπαθείτε να μας φιμωσετε

    • ανιστόρητε!!

      Σπάνια συνέντευξη στη Ρώμη του Ιβάν Μιχαήλωφ το 1990, τελευταίου ηγέτη του VMRO/IMRO το 1924: Είμαστε Βούλγαροι»! Πριν καν την απόσχιση των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1991.

  • Οχι μόνο έχουν ξεφύγει αλλά για τα βρώμικα παιγνίδια των έχουν και την συμπαράσταση όλου του ελληνικού πολιτικού συστήματος που για λίγους ψήφους τους δίνουν το δικαίωμα να καταπατουν συνθήκες,νόμους κλπ με τον Α.Π.να προστατεύει το κράτος δικαίου αυτών που τους διοριζουν

    • η ανοχη σου ειναι το προβλημα και η θολη σου κριση, που ανεχεται χαζαμαρες για αλλοτρια συμφεροντα!

      με ποιους εισαι;
      χορτασαμε δικαιωματα αλα καρτ και κατ’αποκοπη και διεθνες δικαιο λαστιχο που ολοι παραβιαζουν… τα δικαιωματα των Ελληνων που ειναι;
      ποιοι παραβιαζουν προδοτικα συνθηκες;

  • Δηλαδή….. αυτές οι δήθεν μειονότητες , τι σκοπό έχουν..
    Να διαλύσουν τα κράτη καί νά φέρουν τον πόλεμο στην περιοχή μας ;
    Μήπως έχουμε πολύ Δημοκρατία;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι