Επιμορφωτική ημερίδα στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας

7 Ιουνίου 2024
13:23
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία και έντονη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα των στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔ ΔΜ, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και κατάρτισής τους σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα του  Δήμου Δέλτα κ. Αθανάσιο Παζαρλόγλου. Στην αρχή της ενημερωτικής συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ανέφερε την επιτακτική ανάγκη διενέργειας τέτοιου είδους ημερίδων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία καλείται να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  σε μια δύσκολη εποχή με μεγάλη υποστελέχωση προσωπικού, έλλειψη πόρων και ύπαρξη υπερσυγκετρωτισμού αρμοδιοτήτων.

Το κεντρικό θέμα εισήγησης αφορούσε το πεδίο εφαρμογής του νόμου 4412/2016 και συγκεκριμένα το ζήτημα της εκπόνησης μελετών, των απευθείας αναθέσεων, τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας, των συμβάσεων κ.ά. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ στο τέλος δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιμέρους περιπτωσιολογία που αντιμετωπίζουν τα ίδια τα στελέχη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για τη συμμετοχή τους, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί την αρχή ενός κύκλου σεμιναρίων που θα διενεργηθούν, προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται καθημερινά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την επόμενη επιμορφωτική ημερίδα να εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.