Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος με ρεκόρ αγώνων

9 Ιουνίου 2024
05:37
Κανένα σχόλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου με εξαιρετικό άλμα στα 8.65 μέτρα έκανε προσωπικό ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκο πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

Ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στη Ρώμη, με 2 ασύλληπτα άλματα στα 8.65 μέτρα.

Έκανε περίπατο κατακτώντας το χρυσό στο τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό, διαλύοντας τον ανταγωνισμό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε ιστορικό ρεκόρ αγώνων, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ στα 8.60μ, ενώ άγγιξε το πανελλήνιο στα 8,66μ (Λούης Τσάτουμας).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, 2022 και 2024 στον ανοιχτό στίβο.

Δεύτερος τερμάτισε Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) με 8.38μ που είναι παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και τρίτος ο Σάιμον Έχαμερ (Ελβετία) με 8.31μ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι