Ξεκινά στο Δήμο Εορδαίας το έργο “Αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού”

11 Ιουνίου 2024
15:42

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού Δήμου Εορδαίας- Α’ΦΑΣΗ» υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Η αρχική προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχονταν σε 1.085,000,00 ευρώ,  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, αλλά σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, η οποία είναι επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 41,12% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, το κόστος του έργου ανέρχεται σε 643.933,49 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το έργο αυτό έρχεται να επιλύσει προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στις Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας και να αναβαθμίσει το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.  Ενδεικτικά, αντικείμενο των εργασιών είναι – μεταξύ άλλων – η εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης ηλεκτρικών πινάκων του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Πτολεμαΐδα και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών ώστε να υπάρξουν νόμιμες συνδέσεις των ηλεκτρικών πινάκων τροφοδοσίας δικτύων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, συντήρηση δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού (αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, αντικατάσταση κατεστραμμένων πηνίων/ εκκινητών, καθαρισμός φωτιστικού σώματος κτλ.), αποκατάσταση καλωδιακών βλαβών δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και πλήθος άλλων εργασιών.

Στη μελέτη του έργου περιλαμβάνεται μια σειρά επεμβάσεων που έχουν σκοπό –μεταξύ άλλων σκοπών- να αποκαταστήσουν οριστικά και τα προβλήματα – ελλείψεις που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, για την αποκατάσταση των αναφερόμενων προβλημάτων.

Οι προβλεπόμενες εργασίες θα λάβουν χώρα αφότου ελεγχθούν – σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384 – οι υφιστάμενες ηλεκτρικές γραμμές και η υπόλοιπη υποδομή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κάθε οδού από το τεχνικό προσωπικό του Αναδόχου.

2 σχόλια

  • Έχει τόσο σοβαρά προβλήματα ο ηλεκτροφωτισμός στην Πτολεμαΐδα; Η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών σωμάτων λειτουργεί κανονικά.
    Ο δήμος Πτολεμαΐδας απασχολεί κάποιους ηλεκτρολόγους που μέχρι σήμερα συντηρούν το δίκτυο αρκετά καλά. Αν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες, αυτές θα μπορούσαν να γίνουν από ηλεκτρολόγους του δήμου και όσους επιπλέον χρειάζονται, με υπογραφή 8μηνης σύμβασης εργασίας…
    Αναμένουμε τη δημοσίευση της σύμβασης στην σελίδα https://cerpp.eprocurement.gov.gr/upgkimdis/unprotected/home.xhtml καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν η διακήρυξη και η απόφαση της δημοτικής επιτροπής.
    Ελπίζουμε πως όπως βρέθηκε 1 εκατ. ευτώ για αυτή την εργολαβία να βρεθεί με την ίδια ευκολία αντίστοιχο ποσό για συντήρηση των σχολικών κτηρίων και πάρκων της πόλης μας.

  • Φτιάξτε πρώτα νερό να πίνουμε,θέρμανση το χειμώνα και μετά όλα τα άλλα.
    Αλλά είπαμε : άξεστοι, ανεπαρκείς, ατημέλητοι, χωρίς μόρφωση, τεχνική κατάρτιση αντιδήμαρχοι και συμβουλάτορες.
    Από το ζενίθ στο ναδίρ η σημερινή δημοτική ηγεσία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι