Όχι απλά στενοχωρήσατε, αλλά απογοητεύσατε οικτρά τον κόσμο σας με τον νόμο σας για το γάμο των ομοφυλόφιλων, κ. Μητσοτάκη.(Γράφει ο Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος)

12 Ιουνίου 2024
16:33

Ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές ομολόγησε για τον δικής του έμπνευσης και έμμονης επιδίωξης νόμο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ότι: «στεναχώρησε τον κόσμο μας περισσότερο απ’ ό,τι εκτιμήσαμε». Αν συμβουλευόταν λεξικό της ελληνικής γλώσσας, θα διαπίστωνε ότι το ρήμα στενοχωρώ είναι πολύ ήπιο για να εκφράσει τα αισθήματα που προκάλεσε ο νόμος αυτός στον κόσμο που μνημονεύει. Το σωστό θα ήταν να χρησιμοποιούσε το ρήμα απογοήτευσε. Βέβαια η ομολογία αυτή έχει σχετική μόνο αξία, γιατί γίνεται εξ ανάγκης και δεν εκφράζει το ιδεολογικό πιστεύω του. Τον ακούσαμε με τα αυτιά μας επανειλημμένα να εκφράζει τον «πλήρη σεβασμό» του για τους Λ.Ο.Α.Τ.Κ.Ι., ενώ για πατριωτικά κόμματα και αρχηγούς, που δηλώνουν ξεκάθαρα το χριστιανικό τους πιστεύω και την αντίθεσή τους στο νόμο, είχε μόνο ειρωνείες να εκφράσει. Τους αποκαλούσε «πατριδέμπορους» και «χριστιανόμετρα». Η ομολογία αυτή χάνει την αξία της και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Προσπαθεί να κατευνάσει τους ψηφοφόρους που τον εγκατέλειψαν, και θέλει να εμφανίσει τον εαυτό του ότι εισέπραξε το μήνυμα για το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα. Και θα ήταν πολύ πιο απογοητευτικό το αποτέλεσμα, αν –πέρα των μεθοδεύσεων υπέρ-προβολής του κόμματός του και εξαφάνισης των μικρών κυρίως κομμάτων από την τηλεοπτική οθόνη και των μεθοδευμένων δημοσποπήσεων, που έδιναν 36% στο κόμμα του- έλειπε μια έξυπνη όντως κίνησή του να συμπεριλάβει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, τον εκλεγμένο, αλλά φυλακισμένο από το καθεστώς Ράμα δήμαρχο Χειμάρας, Φρέντυ Μπελέρη. Γνωρίζω πλειάδα νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, αποκαρδιωμένων από τον αρχηγό της Ν. Δ., οι οποίοι από συμπαράσταση και μόνο στον Έλληνα Μπελέρη ψήφισαν εκ νέου Νέα Δημοκρατία.

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη του τα μηνύματα των σταθερότερων ψηφοφόρων του, αφού, όπως είπε, δεν πρόκειται να ανακόψει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεών του. Αν όμως συνεχίσει ακάθεκτος με παρόμοιες μεταρρυθμίσεις, θα απογοητεύσει και θα απομακρύνει πολύ περισσότερους ψηφοφόρους από την παράταξή του και θα επιταχύνει τη δύση του άστρου του.

 

 

 

25 σχόλια

  • Έχετε πίκρα γιατί ο άνθρωπος που στηρίζετε τόσο καιρό σας πρόδωσε όπως λέτε…δεν πειράζει… καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας

  • Για αυτό τον στηρίζουμε οι κεντρώοι,για τις μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και στη δημόσια διοίκηση,την προώθηση των νέων τεχνολογιών και την αντικειμενικότητα στην επιλογή ανώτατων στελεχών στην κυβέρνηση.Οι κραυγές όπως του κυρίου ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα…και κάνουν κακό στο κόμμα και την κοινωνία!

    • Ο/Η Συγχαρητήρια, που στηρίζετε τους αντιπατριώτες της ελίτ και σκλάβους της δύσης. λέει:

      Όλοι οι κεντρώοι πληρώστε το ακριβό ρεύμα και τα ακριβά τρόφιμα.Κι όταν δεν θα έχετε να φάτε,τότε τσιμουδιά.Μην ακούσουμε κιχ.Αυτους ψηφίζετε.Τους αντιπατριωτες που χρωστάει τα εκατομμύρια το κόμμα τους,αλλά και που υπηρετούν την δύση και την ελίτ.Την βρίσκεται,με το να βλέπετε τους Σκοπιανούς, να λένε Μακεδονία την χώρα τους,με το κλείσιμο της ΔΕΗ,με τα βρωμοσκούπιδα που καίγονται στην περιφέρεια μας,αλλά και με τον διάλογο Ελλήνων και Τούρκων.

  • Ενώ το ότι έκλεισε τις λιγνιτικές μονάδες νωρίτερα από όλη την Ευρώπη χωρίς κανένα ανταποδοτικό για την περιοχή, δεν ενοχλεί Ε; Ένα ζήτημα που αφορά όλους, όπως η τιμή του ρεύματος, δεν προβληματίζει αλλά ενοχλεί μια προσωπική επιλογή που δεν επηρεάζει σε τίποτα τους υπόλοιπους.

  • Αγαπητέ κύριε πριν πολλές δεκαετίες πίσω κάποιος κυβερνήτης όχι απλά στενοχώρησε αλλά απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του δίνοντας δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Μετά από άλλες τόσες δεκαετίες οι ιδέες σας θα αντιστοιχούν με εκείνες που αρνούνταν την ισονομία γυναικών και ανδρών. Αυτά και μόνο, τίποτα περισσότερο.

    • Το σχόλιό σου είναι μακράν το βλακωδέστερο όλων.
      Δυστυχώς, δεν πληρώνεις φόρο για τις καραμπινάτες ανοησίες που έγραψες.
      Θα είχαμε λύσει το δημοσιονομικό μας πρόβλημα.

  • κ. Τσακαλίδη, τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας πήραν μόλις 54.000 ψήφους περισσότερες απο τις εκλογές του 2023. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία έχασε γύρω στις 800.000 ψήφους, σε σχέση με τις εκλογές του 2023. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ”εγκατέλειψαν” τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2024, προτιμώντας κυρίως να απέχουν, ανήκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο χώρο του Κέντρου, που βέβαια υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση για την ισότητα όλων στο γάμο. Συνεπώς, περαιτέρω οπισθοδρόμηση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος της προοπτικής της να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, θα την οδηγήσει να έχει στις τάξεις των οπαδών της μόνον τους ψηφοφόρους της λαϊκής δεξιάς, άντε και τους οπαδούς της Λατινοπούλου και του Fredi Beleri….

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να προωθήσει την ατζέντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που εξουσιάζει την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και γενικά τον δυτικό κόσμο, παρά να υπερασπιστεί τον ορθόδοξο χριστιανικό χαρακτήρα της κοινωνικής πλειοψηφίας, την πίστη μας και τις αξίες του Ελληνισμού

  • Σας συγχαίρω κύριε Τσακαλίδη αλλά δεν είναι μόνο ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι τα ΤΕΜΠΗ , η ακρίβεια, η εξυπηρέτηση ημετέρων ,η ερήμωση της υπαίθρου τα νοσοκομεία και πολλά άλλα. Πέσανε σαν τα κοράκια και τοποθετησανε χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών μονάδων και τα περισσότερα σε ημέτερους και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τι περίμενε νόμιζε ότι ο κόσμος δεν βλέπει.

  • Ο παππουλης συστήνεται ως θρησκειοπαιδαγωγος. . . τα συμπεράσματα δικά σας. . . Ελλάδα 100 χρόνια πίσω. . .

  • Μιλούν κι βολεμένοι από την εκκλησία.
    Ο πατήρ Μητσοτάκης έτρωγε από 5 συσσίτια και απογοητεύτηκε ετούτος που τρώει ποιος ξέρει από πόσα και για ποσά χρόνια. Έλεος με την ψευτοηθική σας. Κουράσατε.Νισάφι.

  • Κάτι νέο πάντα ξενίζει μερικούς και νευριάζει επίσης. Οσπου να παλιώσει.
    Ο κύριος που γράφει εινσι από αυτούς. Μεσαιωνιστης.

    • Το σχόλιό σου βρωμάει “πολιτική κορρεκτίλα”. Έμαθες να πιπιλάς και συ σαν καραμέλα τη λέξη “μεσαιωνιστής”… Δυστυχώς, με τέτοια μυαλά σαν το δικό σου πώς να μην κόβουν και ράβουν οι νεοταξίτες πολιτικοί εξουσιαστές νομοθετώντας υπέρ της woke ατζέντας;

  • Ήρθε ο καιρός κ.Τσακαλιδη να κυβερνήσεων #τα αλλαλα και μπαμπαλα # ΜΗ σας ξενίζει η αλαφροσυνη και η παρακμή που επαγγελονται οι δήθεν προοδευτικοι της νεας τάξης πραγμάτων.Ειναι σημεια των καιρων να νομιμοποιειται και να καθιερωνεται το διεστραμμένο και να εξανδραποδιζεται το φυσικό και το ευλογο.Θα θερίσουν ότι έσπειραν οι ασποροι και όλα θα βρεθούν μπροστά τους .Εγγυς ο καιρός.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι