Η Απόδοση του Πάσχα 2024 στο προαύλιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

15 Ιουνίου 2024
10:18
Κανένα σχόλιο

Στο ανοιχτό, καταπράσινο και φροντισμένο (από την αγάπη των νέων) προαύλιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού – και με τη συμμετοχή των πιστών, ανδρών, γυναικών, νέων γονέων με τα παιδιά τους – έγινε η Απόδοση του Πάσχα 2024, (= η ολοκλήρωση και καταληκτική Ακολουθία του Πάσχα) με Αρτοκλασία.

Στο προαύλιο βγήκαν για την Ακολουθία η εικόνα και το λάβαρο της Ανάστασης.

‘’Είπωμεν, αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς // Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει // και ούτω βοήσωμεν // Χριστός Ανέστη…’’ (Δοξαστικό του Πάσχα).

Ο π. Κωνσταντίνος διάβασε στο εκκλησίασμα, τμήμα από την Πασχαλινή Εγκύκλιο του Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου: ‘’Χαρείτε πάντες την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά και ολίγον διαλογισθείτε με την Ελληνική αρετή της φιλοτιμίας το εξής: Ποια είναι η σχέση μας με τον Θεό και με το Μυστήριο της επί γης στρατευόμενης Εκκλησίας; Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος, αδελφοί μου!’’.

Ταμείο δυναμιτισμού και ανεξάντλητης ζωτικότητας η Εκκλησία του Χριστού, η συνεχίστρια στη γη του επί γης έργου Του. Και τι κρίμα, τα συνεχιζόμενα με επιμονή αμαρτήματά μας και οι ολιγοπιστίες μας, που παρεμβάλλονται, να καθυστερούν το άπλωμα της δόξας του Θεού…

Διάβασαν και έψαλαν: Γιάννης Τζινίκος και Δήμητρα Κίτση.

Διακονητές: Περικλής Παπαγεωργίου, Ολυμπία Δουλδούρα, Αργύρης Στ. Τέτος.

Οι πιστοί, αφού ασπάστηκαν την εικόνα και το λάβαρο της Ανάστασης, γεύτηκαν τεμάχιο άρτου από την Αρτοκλασία στο δροσερό προαύλιο του Ναού, δοξάζοντας με ειρηνική καρδιά και φωτεινά πρόσωπα τον αναστημένο Χριστό. ‘’Ιδού γαρ ήλθε διά του Σταυρού, χαρά εν όλω τω κόσμω’’. Οπότε: ‘’Τον Σταυρόν σου, Χριστέ, προσκυνούμεν, και την αγίαν σου Ανάστασιν υμνούμεν και δοξάζομεν’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

15-6-2024

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι