Όταν ασυδοσία και ο φεουδαρχισμός της ΔΕΗ εκφράζονται απροκάλυπτα (Γράφει η Γεωργία Ζεμπιλιαδου)

15 Ιουνίου 2024
16:56
Όταν ασυδοσία και ο φεουδαρχισμός της ΔΕΗ εκφράζονται απροκάλυπτα ή αλλιώς πώς τα golden boys σχεδιάζουν την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας και την εφαρμόζει άκριτα η κυβέρνηση διαγράφοντας την εκατονταετή ιστορία προσφοράς και θυσίας αυτού του τόπου στην εθνική οικονομία….

 

«…..Καθώς σταματά η λειτουργία των ορυχείων έχεις άμεσα ελεύθερη γη και μπορείς να εγκαταστήσεις εύκολα φωτοβολταϊκά με μια μικρή αποκατάσταση… Υπάρχουν επίσης τρύπες στο έδαφος που μπορείς να γεμίσεις με νερό και να κάνεις αντλησιοταμίευση….»

 

Τάδε Έφη ο κος Στάσης – Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ – , στο περιθώριο του συνεδρίου Power Summit 2024 της Eurelectric ( πηγή imerisia.gr) έτσι απροκάλυπτα ο κος Στάσης καταθέτει δημόσια την άποψή του για τη γη των Ορυχείων.

 

Την ίδια Γη, την οποία η Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας την περιγράφει ως τον «Κοιμώμενο γίγαντα» για την ανάπτυξη της Περιφέρειας στη μετά λιγνίτη εποχή.

Βέβαια δεν χρειαζόταν αυτές οι δηλώσεις για να καταλάβουμε τις προθέσεις της ΔΕΗ.

Αρκούσαν τα όσα τρομακτικά είδαμε στα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, πριν δυο μήνες, τα οποία μάλιστα αντί να εκπονηθούν από το Κράτος, όπως προβλέπει ο Νόμος, τα εκπόνησε η ΔΕΗ με τις ευλογίες του αρμόδιου Υπουργείου.

Κοντολογίς: Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Και το αποτέλεσμα!

Να φυτέψουν παντού Φωτοβολταϊκά, αντί να δοθούν στις Τοπικές Κοινωνίες καλλιεργήσιμα χωράφια και δάση.

Να εξαφανίσουν τα νερά αντί να κάνουν λίμνες.

……Αυτά που ομολόγησε ο κος Στάσης δηλαδή…

Αυτά λοιπόν λένε στα πραγματικά Forum …. Γιατί εδώ μας πουλάνε τα….fake “Balkan Energy Forum” (!) ως φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με πρώτο χειροκροτητή αυτής της κοροϊδίας τον επανακάμψαντα πρώην ανεξάρτητο και νυν βραβευθέντα από το κόμμα του , για την συμβολή του στις Ευρωεκλογές, Περιφερειάρχη.

 

Και μείς ψάχνουμε τα δίκια μας στις ανεξάρτητες αρχές (ΣτΕ) με συνεχής αναβολές για να βρεθούμε τελικά προ τετελεσμένων

 

Η Μοναδική ελπίδα για τον τόπο μας είναι η Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και εκείνοι οι θεσμικοί φορείς που ακόμα προτάσσουν το καλό αυτό του τόπου και όχι απλά μια καρέκλα εξουσίας.

(Στις φωτό οπτικοποιμένο το «όραμα» του κου Στάση)


5 σχόλια

  • Φροντίζουν για εμάς, για το μέλλον μας,για τα παιδιά μας!!!
    Τι να τις κάνεις τις γόνιμες γαιες, θέλουν δουλειά, κόπο,άγχος, εξοπλισμό, ενώ με τις ΑΠΕ, αυτές δουλεύουν και εμείς θα καθόμαστε, που έλεγε και ο Φωτόπουλος….
    Οι επιστήμονες μας γιατί να είναι εδώ, να πάνε στο εξωτερικό να εργαστούν και να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους…..
    Να είναι καλά οι άνθρωποι που φροντίζουν να ερήμωση ο τόπος μας,δε χωράμε,λίγοι και καλοί!!!
    Τι κάνουν οι άνθρωποι πλουτίζουν στις πλάτες μας ,αφού δεν τους κόβει ,άσε να δουλεύουν και να κουράζονται αυτοί τι μας νοιάζει εμάς!!!!Κάνα δυο επιδόματα ακόμη τον έβγαλα με τον χειμώνα!!!

  • Όταν η ΔΕΗ έδινε τον τοπικό πόρο και εμείς τον κάναμε πανηγύρια για να μαζέψουμε ψήφους αντί να κάνουμε υποδομές αφού μας έχουν προειδοποίηση εδώ και 20 χρόνια ότι θα τα κλείσουν όλα.

    • Έχεις καμιά αμφιβολία γιαυτό; Για σκέψου ποιος είπε λιγνίτης τέλος το 2026; Ο υπηρέτης του αμερικάνικου φυσικού αερίου πρωθυπουργός μας. Αιντε με τις εξυπνάδες σας όλοι λες και τρώμε σανό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.