kozan.gr: Ακόμη ζητούμενο η ορθή αξιολόγηση των αιτημάτων συλλόγων/κοινοτήτων, από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

17 Ιουνίου 2024
14:16

 

Αυτό που συμβαίνει, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα,  στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας να εγκρίνεται – και με το παραπάνω –  το κάθε αίτημα συλλόγου ή κοινότητας για τη διοργάνωση μια μονοήμερης ή πολυήμερης εκδήλωσης, που, σε πολλές εκ των περιπτώσεων, δε λαμβάνονται υπόψιν μια σειρά από γεγονότα και  δεδομένα, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Πάντοτε υπήρχαν αντίστοιχα αιτήματα αλλά ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα σε ό,τι αφορά τα ποσά χρηματοδότησης σε συνάρτηση πάντοτε με το είδος των εκδηλώσεων που λαμβάναν χώρα. Καλό είναι να γίνονται εκδηλώσεις, δράσεις ή και νέα φεστιβάλ, πρέπει όμως, τουλάχιστον, όταν πρόκειται για κάτι νέο, την πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις και μετέπειτα αφού υπάρχουν τα ανάλογα διαπιστευτήρια για την επιτυχία των εκδηλώσεων, εκεί πραγματικά να υπάρχει η οικονομική ενίσχυση που απαιτείται ή κι ακόμη μεγαλύτερη. Όταν όμως για παράδειγμα κάνεις ένα τριήμερο φεστιβάλ σε μια κοινότητα και μετά από δύο εβδομάδες υπάρχει άλλο αίτημα για ένα ακόμη πολυήμερο φεστιβάλ στην ίδια περιοχή, με άλλους διοργανωτές, τότε τα πράγματα περιπλέκονται και εγείρονται πολλά ζητήματα κι απορίες. Αν μάλιστα αυτό το νέο φεστιβάλ διεξάγεται την ίδια χρονική περίοδο που πραγματοποιούνται κι άλλα παραδοσιακά καθιερωμένα  φεστιβάλ στον ίδιο δήμο, τότε η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Κι ασφαλώς δε φταίνε ούτε οι σύλλογοι ούτε οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων οι οποίοι πραγματικά μπορεί να πιστεύουν και να οραματίζονται να διοργανώσουν κάτι μεγάλο, η ευθύνη όμως του ελέγχου, της αξιολόγησης των πραγματικών δεδομένων αλλά κυρίως της διατήρησης της ισομερούς και δίκαιης μεταχείρισης σε όλους τους συλλόγους & κοινότητες που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας, είναι μια υπόθεση των ανθρώπων που εγκρίνουν αυτές τις χρηματοδοτήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, οι οποίοι δε μπορούν, «ελαφρά τη καρδία», να λένε “ναι σε όλα”  (και με το παραπάνω, διπλασιάζοντας ποσά χρηματοδοτήσεων έτσι για να φανούν περισσότερο γαλαντόμοι με ξένα χρήματα). Ας ελπίσουμε πως ήταν η τελευταία φορά και δε θα χρειαστεί, την επομένη, να επανέλθουμε και με συγκεκριμένα παραδείγματα, που αποδεικνύουν όχι μόνο προχειρότητα αλλά και κακή αντίληψη, από τους αρμοδίους αιρετούς, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

 

Η Χύτρα

5 σχόλια

  • μα πως τολμάτε όταν έχουμε την ελέω θεού περιφερειακή αρχή??
    Είναι οι καλύτεροι θα μας σώσουν, θα μας κάνουν Εμιράτο

  • οτι κοροιδευαν τον κασαπιδη αυτοι κανουν τα χειροτερα και επειδη μεχρι τωρα στην παραγωγη εργου παιρνουν μηδεν πρεπει να δειξουν οτι κατι κανουν

    • ε όχι και μηδέν…αφού λέει σχεδιάζουν προγραμματίζουν στοχοθετούν και τέτοια. Ο κύριος Περιφερειάρχης δε …με τον φάκελο παραμάσχαλα τρέχει. Λογικά εκεί μέσα θα έχει τις λύσεις στα προβλήματά μας.

      με τον πιο πειθήνιο περιφερειάρχη που του υπαγόρευσαν τι να πει για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό, δύο βουλευτές που τους ακούνε μερικώς ή και ελάχιστα κάτω στο κέντρο, με μηδενική αντιποίτευση καταλαβαίνουμε όλοι που βαδίζουμε.

      Εαν δεν είχανε και την έυνοια κάνα δύο τοπικών δημοσιογράφων τούτοι εδώ θα είχανε ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις σαν περιφερειακη αρχή………….αλλά τι να πεις…..

  • Αυτό που σας κάνει ξεχωριστούς , αμερόληπτους , αξιόπιστους και παράλληλα αυστηρούς στην κριτική είναι το ότι είστε πάνω από όλους και όλα επαγγελματίες κύριοι του kozan.gr.

  • σσσσσσσ…..
    Μήν ενοχλείτε τον κ. Μεταξά και τον κ. Βύζα.
    τσιφλίκι τους την έχουν κάνει την περιφέρεια..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι