kozan.gr: Αμανατίδης σε Κασαπίδη, σε υψηλούς τόνους, για πρόγραμμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που σκοπεύει να απεντάξει: “Αφήσατε ένα ερείπιο. Δεν έχετε πάρει εργολαβία τα συμφέροντα των αγροτών” – Για απώλεια χρημάτων κι απαξίωση του αγροτικού τομέα σε επίπεδο Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας έκανε λόγο ο Γ. Κασαπίδης (Βίντεο)

19 Ιουνίου 2024
07:25

 

Tην πρόθεσή του να απεντάξει πρόγραμμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δ. Μακεδονίας το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση και προβολή των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της Δ. Μακεδονίας σε Αμερική και Καναδά ενημέρωσε, το Σώμα, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Αμανατίδης. Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση 80%, σ’ ένα συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3 εκ ευρώ με το ΦΠΑ, η (επιχορήγηση) για να απορροφηθεί θα πρέπει προηγουμένως να υλοποιηθεί το 20%, διαφόρων δράσεων, με ιδίους πόρους της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κάτι που δε μπορεί να συμβεί, αφού, όπως ανέφερε ο Γ. Αμανατίδης, στο ταμείο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δ. Μακεδονίας  υπάρχουν μόλις 20.000 ευρώ, ενώ για να “τρέξει” το πρόγραμμα έπρεπε η εταιρεία να έχει στο ταμείο  της περίπου 1 εκ. ευρώ, ποσό για το οποίο θα επιστρεφόταν το 80% της καθαρής αξίας των δράσεων. Η συγκεκριμένη πρόθεση του Περιφερειάρχη προκάλεσε την αντίδραση του προκατόχου του Γ. Κασαπίδη ο οποίος κατήγγειλε τη  στάση της Περιφερειακής Αρχής κάνοντας λόγο για τις προσπάθειες και το μόχθο όλων αυτών που εργάστηκαν για να υπάρξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

 

13 σχόλια

  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επρόκειτο για πράσινη ενέργεια δεν θα απεντασονταν καλή νύχτα Δυτικη Μακεδονία!

  • Ο κασαπιδης κοιτουσε να παρει την καρεκλα σε καθε οργανισμο και εννοειται δεν μπορουσε να τρεξει για ολα. προεδρος αγροδιατροφικης, ανκο, εταιρειας τουρισμου, περιφερειακου ταμειου κ δεν συμμαζευεται… δεν εγινε τιποτα απο δουλεια τα αφησε ερειπιο….

    • Ενώ ο Αμανατιδης κράτησε την ανκο και το περιφερειακο έκει που έχει ψωμί και για να δώσει μισθούς στους συναγωνιστές του να μην τους κάνει αντιπεριφερειαρχες καθώς είναι καβατζομενη η θέση της Καστοριας και ο βούδας δεν θα αφήσει την καρέκλα για τίποτα με αποτέλεσμα πόροι από ασχετοσύνη και τπελια να χάνονται για την δυτικη Μακεδονία! Συγχαρητήρια στον κ Ζυμπιδη για την ολιγαρκεια του περιμένουμε και τα ίδια αποτελέσματα στην εταιρεία τουρισμού! Αντε και κανα μπουφανακι σε καμία ομάδα!

      • Πόσο πολύ πονας ρε 9=20 μπαμ κανει,εμεις οι ψηφοφόροι εχουμε αποψη και πάντα θα τον εκλέγουμε πρώτο με τεραστια διαφορά γιατί το αξιζει,λες ολοι εμεις οι χιλιάδες να είμαστε πρόβατα και εσυ ο ξερόλας όχι;τον φόβο του να εχετε ρε,πεντακαθαρος,μεθοδικος,γνωστης της αυτοδιοικησης ο ιδανικος για την θεση.

  • ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ,ΤΡΑΓΙΚΟΣ, ΑΛΑΖΟΝΑΣ, ΑΝΙΔΕΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ

  • Θα συνηθίσεις Κασαπίδη….τα 5 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα…
    Είχες καλομάθει 20 χρόνια….
    Πήγαινε να ασκήσεις το επάγγελμα…
    Αποτελείς μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος
    Με τόσες επανεκλογές…
    Η καθεστωτική σου πολιτική συμπεριφορά μαζί με την αλαζονεία
    Δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που την πλήρωσε η πλειοψηφία
    των ανθρώπων της Δ.Μακεδονίας
    Το δρόμο σας τον έδειξε η πλειοψηφία των ανθρώπων ….
    Στο καλό και μην εκτίθεστε άλλο!!!

  • Η υποθεση τησ αγροδιατροφης δειχνει πιο ειναι το αποτέλεσμα οταν νομιζεισ οτι καποιοσ ειναι ειδικοσ (πχ αγροτια παραγωγη) αλλα εν τελει ειναι ενα αδειο βαρελι. 20 χρονια το επαιζε καλα με τους αγροτες αλλα οταν ηρθε η ωρα να διοικήσει φάνηκε η ανικανοτητα. Για το αποτέλεσμα θα κριθει βέβαια και ο αμανατιδης αλλα αυτα αργοτερα. Προς το παρον η ιστορια εδειξε τι ηταν ο κασαπιδης.

  • Αγροδιατροφική Σύμπραξη Δυτικης Μακεδονίας, μια απλή πινακίδα marketing του πρώην. Υπέβαλε πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για προώθηση προϊόντων στην Αμερική και Καναδά χωρίς να έχει πόρους να καλύψει την ιδιωτική συμμετοχή που απαιτείται. Δικαίως ο Αμανατιδης δεν θα το υλοποιήσει γιατι έπρεπε να βρει 600.000 ευρω για να καλύψει το 20% των δράσεων. Ας αφήσουν οι υπολοιποι τον λαικισμό και τις άναρθρες κραυγές γιατί μας χόρτασαν φούμαρα τέσσερα χρόνια!

  • Ο κόσμος ξέρει εάν βοηθήσατε τους αγρότες είπε ο κ. Αμανατίδη πολύ σωστά και αυτό που δεν είπε ξεκάθαρα είναι
    Κ. Κασαπίδη προτρέπατε τους αγρότες να βάλουν τριαντάφυλλα , λεβάντες κλπ
    Για πείτε μας που είναι αυτοί οι παραγωγοί σήμερα ? πόσοι κλαίνε τα λεφτά τους που σας άκουσαν
    Εσείς σαν επαγγελματίας γεωπόνος και στο κομμάτι που έχετε γνώσεις πήγατε να βοηθήσετε τους αγρότες και τους κάψατε ( η μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι τους αφήσατε να καίγονται )
    Στις πρώτες περιφερειακές εκλογές στο φυλλάδια σας κ Κασαπίδη το μοναδικό θέμα που είχατε να επιδείξετε είναι τα αρωματικά φυτά
    Για πείτε μας αυτή σας οι επιτυχία πόσους αγρότες έβαλε μέσα
    Δηλαδή σε ένα κομμάτι που έχετε γνώσεις τα καταστρέψατε
    Πώς να σε εμπιστευτεί ο κόσμος για τα υπόλοιπα

  • Αλήθεια άσκησε ποτέ το επάγγελμα του Γεωπόνου;
    Αφού τα 20 χρόνια σιτιζόταν από το βουλευτιλίκι και τα αλλά έκανε τον ….ρεπόρτερ!!!
    Αυτός ο λαός ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος…πότε θα ξυπνήσει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.