Aναφορά αναγνώστη στο kozan.gr: Koζάνη: Πολλοί κορμοί δέντρων πεσμένοι

19 Ιουνίου 2024
15:11

Στο δάσος, στο μονοπάτι του αγίου Θωμά που τον ενώνει με τον Ξενία, υπάρχουν πολλοί κορμοί δέντρων πεσμένοι, καλά είναι η αρμόδια αρχή να τους μαζέψει.

 

7 σχόλια

  • Αγαπητέ έχεις απόλυτο δίκιο αλλά σίγουρα θα,έχεις δει και το δρόμο προς Ξενια και τα πεζοδρόμια. Σκουπιδια παντού ακόμη και σε κάθε κομμάτι πρασίνου….ένα παγκάκι το έχουν βγάλει …γενικά υπάρχει παντού βρωμιά.Πινουν τον καφέ τους, τις μπύρες τους, τρώνε από delivery,τα πετάνε όλα στο δρόμο και μετά επιστρέφουν στα,σπίτια τους βγάζοντας πάντα τα παπούτσια εξω γιατί είναι πολύ καθαροί.Σε όλα ο δημος;Η παιδεία χρειάζεται.

    Οι αγαπημένοι φιλόζωοι βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα κι αυτα κάνουν την ανάγκη τους πάνω στα πεζοδρομια.Μετα στο σπίτι τους τα πλένουν σχολαστικά και καμαρώνουν για την καθαριότητα.

    Πρόσφατα ένας κύριος μάζευε μόνος του σκουπίδια.
    Αυτοί είμαστε!
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΚΑΘΑΡΟΙ.ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΘΛΙΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

    • Ναι εγώ είμαι που μαζεύω σκουπίδια από το Ξενία κάθε Σαββατοκύριακο ενώ βγάζω βόλτα το σκύλο μου. Τα σκουπίδια κάθε αμόρφωτου βρωμιάρη. Το κάνω για τη φύση, για τα άγρια ζώα. Δε μπορώ να μένω αμέτοχος. Είναι έγκλημα διαρκείας κατά της φύσης.

      Με κοιτάνε και περίεργα μερικοί. Πώς δε μου κάνανε και καμία μήνυση.

      Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο από τα κλαδια τους κορμούς και τα σκουπίδια.

      Τουλάχιστον ας γίνει το αυτονόητο. Ας οργανώσει ο Δήμος με το Δασαρχείο μια εθελοντική δράση. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ.

      ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ δεν κάνουν.

  • Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το πρόβλημα αυτό και γενικά με τα δασάκια που περιβάλλουν την Κοζάνη και είναι γεμάτα ξερόκλαδα και πεσμένους κορμούς δένδρων. Επισκεφτήκαμε πρόσφατα και τη νέα Δημοτική Αρχή και το Δασαρχείο και βάλαμε – μεταξύ των άλλων- το θέμα αυτό, ειδικά για τον Αη Θωμά. Ο δήμος δηλώνει αναρμοδιότητα διότι το δασάκι υπάγεται στο Δασαρχείο. Οι δασικές υπηρεσίες επικαλούνται έλλειψη χρημάτων, αλλά πρόσφατα βρήκαν κάποια λεφτά από ανταποδοτικά τέλη και άρχισαν κάποιο καθαρισμό. Έτσι όμως όπως δουλεύουν οι εργολάβοι , δηλαδή μόνο με φορτηγάκια, περιορίζεται ο καθαρισμός εκεί που είναι εύκολη η πρόσβαση, δηλαδή εκεί που υπάρχουν δρόμοι περιμετρικά. Ο κύριος όγκος του δάσους παραμένει ανέγγιχτος, γιατί εκεί χρειάζονται μουλάρια και ..ζόρικη δουλειά.
    Αν το δάσος δεν καθαριστεί σε βάθος και ξεσπάσει καμιά φωτιά και πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι θα καούν αρκετά σπίτια μέσα στην πόλη. Για αυτό το λόγο το θέμα ΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΣ και το Δήμο Κοζάνης. Μπορεί τυπικά “να πετάξει το μπαλάκι” στο Δασαρχείο, αλλά ο Δήμος πρέπει να πιέσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ και να απευθυνθεί και στην Πολιτική Προστασία. Σε τέτοια θέματα δεν χωρούν ολιγωρίες και μετατόπιση ευθυνών. Χρειάζονται δυναμικές πολιτικές.
    Τέλος “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Ας διαμαρτυρηθούν κι ας γράψουν και οι πολίτες κάτι. Αυτό που ανέβηκε στο Kozan.gr, είναι το πρώτο μικρό σχόλιο που γίνεται από πολίτη έστω και ανώνυμα. Πρέπει να πατάμε όλοι κάθε τόσο το .. panic button, μπας και γίνει κάτι, πριν είναι πολύ αργά.
    Λ. Τσικριτζής (Οικολογική Κίνηση Κοζάνης)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι