Ο Ν. Βουνοτρυπίδης, για την ομάδα “Εορδαία SOS”, διευκρινίζει: “Ποτέ δεν είπαμε ότι οι εργασίες πάνω στο Βέρμιο γίνονται χωρίς άδεια, θεωρούμε ότι έχουν δοθεί οι άδειες” – Τι είπαμε

20 Ιουνίου 2024
15:11
Η προχθεσινή μας παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κάλεσμα κατά κύριο λόγο ήταν για να σταματήσουμε την καταστροφή του βουνού μας, ανεξάρτητα από την νομιμότητα ή όχι του έργου. Μάλλον παρερμηνεύτηκαν κάποια πράγματα, νομίζω ότι ήμασταν σαφέστατοι σε αυτά που είπαμε. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις λοιπόν, τα ξεκαθαρίζουμε. Πρώτα απ΄ όλα, ποτέ δεν είπαμε ότι οι εργασίες πάνω στο Βέρμιο γίνονται χωρίς άδεια, θεωρούμε ότι έχουν δοθεί οι άδειες για αυτό το έγκλημα. Ήμουν σαφής, στην ευρύτερη περιοχή Χαμίτη από την πλευρά της Εορδαίας, η Ομάδα από το SOS Βέρμιο βρήκε μπουλντόζες να ισοπεδώνουν το βουνό. Ζήτησαν από τους εργαζόμενους την άδεια για την καταστροφή που προκαλούν και η απάντησή τους ήταν ότι δεν έχουν, έχουν απλώς εντολές από τα αφεντικά τους. Αυτό είπαμε. Και πιο συγκεκριμένα, ένα από τα μέλη της Ομάδας, ρώτησε τον χειριστή της μπουλντόζας, αν τον έβλεπε αυτός (ο χειριστής) να βάζει φωτιά , δεν θα έκαμνε τίποτα;
΄΄Φυσικά και θα σε σταματούσα απάντησε ο χειριστής΄΄. Δεν διαφέρει σε τίποτα δηλαδή η φωτιά στο δάσος από την ισοπέδωση του βουνού χωρίς άδεια. Για το θέμα των αδειών βέβαια η άποψή μας είναι ότι έχουν εκδοθεί βάσει μελετών που έχουν εκπονηθεί κατά παραγγελία των ενδιαφερομένων εταιρειών , προκειμένου να αδειοδοτηθεί το έργο, εκφράζοντας την υποκειμενική άποψη του μελετητή που έχει προσληφθεί από τον επιχειρηματία.
Όλα αυτά μάλιστα παρά το γεγονός ότι κατά την διαβούλευση Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) κατατέθηκαν οι απόψεις επιφανών επιστημόνων, οι οποίοι διαφωνούσαν, με την αδειοδότηση στη συγκεκριμένη ευρύτερη ζώνη.
Έχουμε μπροστά μας την καταστροφή, την κοιτάμε κατάματα , φυσικά πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες να εξετάσουν την νομιμότητα ή όχι των εργασιών, αλλά το βασικό είναι να σταματήσουμε το έγκλημα.

2 σχόλια

  • Όταν πρόκειται για ανεμογεννήτριες των κολλητών της κυβέρνησης οι άδειες εκδίδονται σε ελάχιστο χρόνο, ενώ όταν πρόκειται για άδειες μικροεπενδυτών της περιοχής δεν υπάρχει ηλεκτρικός χώρος κλπ.
    Το αποτέλεσμα είναι οι μικροεπενδυτές να βάζουν τα χρήματα τους σε άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.
    Θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής μας μηδέν.

  • Το έγκλημα στο Βέρμιο έχει συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα: πρωθυπουργός, υπουργός, διευθύνων ΡΑΕ, όποιοι ήταν όταν εκδόθηκαν οι άδειες. Επειδή εκδόθηκαν άδειες, δεν πάει να πει πως δεν είναι περιβαλλοντικό, ενεργειακό και οικονομικό έγκλημα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι