Σχολές, Σπουδές και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού». Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας

21 Ιουνίου 2024
18:29

 

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων και τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν την καθιερωμένη – πλέον – Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές των λυκείων με τίτλο «Σχολές, Σπουδές και Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνης, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, ενημέρωσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τις μετεγγραφές και τις αντιστοιχίες των Τμημάτων καθώς και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που αυτά διαμορφώνουν. Κατά τη διάρκεια της διαδραστικής ομιλίας του κ. Ταουσάνη, το κοινό έλαβε σημαντική πληροφόρηση για περιζήτητα επαγγέλματα και τις διεπιστημονικές διαδρομές που οδηγούν σε αυτά, για τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές των μαθητών που δεν πέτυχαν τον επιθυμητό τους στόχο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος των ενημερωτικών δράσεων για τους μαθητές που διοργανώνει η Αντιπρυτανεία Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολισθικής Μέριμνας με το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα σχόλιο

  • Εμπρός στην ιδιωτικοποίηση.
    Οι ιδιώτες φροντιστές θα μας σώσουν.
    Οι δημόσιοι κρατικοί φορείς δεν υπάρχουν για το Πανεπιστήμιο. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης υποστηρίζει τέτοιες τακτικές; Τι κάνουν οι δικές της δομές; Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός για παράδειγμα, αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις; Δεν έχει τις γνώσεις να προσανατολίσει; Τα φροντιστήρια θα κανονίσουν; Κρίμα.
    Το Πανεπιστήμιο, που διαθέτει Γραφείο Διασύνδεσης. είναι ανίκανο να αναλάβει πρωτοβουλία; Υπάρχει κάποια σχέση συνεργασίας Πανεπιστημίου-Φροντιστηρίων; Δεν φαίνεται για το ΠΔΜ να έχει αποτέλεσμα. Οι στατιστικές των νέων φοιτητών δείχνουν ελάχιστους από την Περιφέρειά μας.
    Ποιο είναι ακριβώς το κέρδος του Πανεπιστημίου από τα τοπικά Φροντιστήρια;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.