Κοζάνη: Δωρεά – μεταμόσχευση οργάνων από 62χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου

25 Ιουνίου 2024
10:01
Κανένα σχόλιο

Δώρα ζωής σε ασθενείς χάρισε με το θάνατό του 62χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του ασθενούς η οικογένειά του, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε χθες την νύκτα και τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας.  Χειρουργοί,  Αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων  χρειάστηκε να επιστρέψουν εσπευσμένα ακόμη κι από τις άδειές τους στο νοσοκομείο προκειμένου να συμβάλλουν στην αποτελεσματική έκβαση του εγχειρήματος που τελούσε υπό τον κεντρικό συντονισμό του ΕΟΜ.

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα Ιατρών από την Ιταλία που έφθασαν στο νοσοκομείο, η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα Ιατρών της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα ενώ η λήψη των οι κερατοειδών έγινε από Οφθαλμολόγους της Θεσσαλονίκης.

Οι μεταμοσχεύσεις των μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

vetonews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι