Eπιμορφωτική διημερίδα με θέμα “Καλές πρακτικές και καινοτόμες διδακτικές προτάσεις ” την Τρίτη 25/6 και την Τετάρτη 26/6 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης

25 Ιουνίου 2024
10:24
Κανένα σχόλιο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων της Π.Ε. Κοζάνης και κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών Δυτ. Μακεδονίας, διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα την
Τρίτη 25/6/2024 και την Τετάρτη 26/6/2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης (Δημοκρατίας 27, ισόγειο) από τις 09:00 έως 14:00 με θέμα:


«Παρουσίαση καλών πρακτικών και καινοτόμων διδακτικών προτάσεων». Το θέμα της διημερίδας αφορά τους εκπαιδευτικούς Φιλολόγους και Μαθηματικούς, όλων των τύπων σχολικών μονάδων ( Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΣΜΕΑΕ), με στόχο τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Τον γενικό συντονισμό της διημερίδας έχει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Δρ Βόντσα Βασιλική.


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25/6/2024, εκπαιδευτικοί Μαθηματικοί από σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες διδακτικές προτάσεις τους, για την ανάπτυξη του μαθηματικού γραμματισμού, την προώθηση της κριτικής και αναλυτικής σκέψης, την ανάπτυξη της ικανότητας λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, την ενίσχυση της εμπλοκής και του ενδιαφέροντος των μαθητών, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικής εργασίας, καθώς και την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία των εισηγήσεων έχει η Συμβούλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών Δυτ. Μακεδονίας, Δρ Μπούτσκου Λεμονιά.


Την Τετάρτη 26/6/2024, εκπαιδευτικοί Φιλόλογοι από σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε Κοζάνης, θα παρουσιάσουν τις δικές τους καλές πρακτικές για την ανάπτυξη πρακτικών λειτουργικού και κριτικού γραμματισμού, δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και ανάλυσης των κειμένων, αισθητικής απόλαυσης της Λογοτεχνίας, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης των μαθητών/τριων, την ενίσχυση της επικοινωνίας με τη χρήση διαδικτυακών συνεργατικών εφαρμογών, την απόκτηση ιστορικής συνείδησης και ταυτότητας και την αύξηση του κινήτρου και του ενδιαφέροντος. Την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία των εισηγήσεων έχει η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων της Π.Ε. Κοζάνης, Δρ Παπακώστα Αγνή.

Συνολικά, οι καλές πρακτικές και οι καινοτόμες διδακτικές προτάσεις συμβάλλουν στην καλλιέργεια ενός ευέλικτου, ενθαρρυντικού και αποτελεσματικού μαθησιακού περιβάλλοντος, που προωθεί την ενεργητική μάθηση, την ολιστική
ανάπτυξη των μαθητών/τριών στα Φιλολογικά Μαθήματα και στα Μαθηματικά και τη βελτιστοποίηση του έργου των εκπαιδευτικών.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και θα αναρτηθεί στο κανάλι της Δ.Δ.Ε. Π.Ε Κοζάνης, στο
YOUTUBE, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή της, μετά το πέρας της, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/@userkr3dp8yc6q/streams

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.