Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Η Κοζάνη χρειάζεται κοινόχρηστους χώρους» (Βίντεο)

25 Ιουνίου 2024
13:03

Την ανάγκη δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κοκκαλιάρης επεσήμανε ότι ο Δήμος Κοζάνης χρειάζεται επιτέλους έργα πνοής όπως είναι η σύγχρονη σκεπαστή λαϊκή αγορά, η μεταφορά των αστικών ΚΤΕΛ αλλά και η δημιουργία χώρων στάθμευσης (parking) ενώ μίλησε και για την εγκατάσταση των σταθμών των ηλεκτρικών ποδηλάτων, που αναμένεται να λειτουργήσουν άμεσα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ΒΑΑ του Δήμου Κοζάνης είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα της Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο όλος σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα συνεργειών και συνεργασιών με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς αλλά και πρώην αιρετούς καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια.

Γραφείο Τύπου

 Δήμου Κοζάνης

15 σχόλια

  • Κατι λαθος λετε δημαρχε
    Τα Γρεβενα εχουν 6 έργα σε εξελιξη και η Καστοριά 4 ενω εσεις ακόμη ψάχνετε να βρειτε ενα έργο – Η Λασσανη δνε μετραει – τη μελετατε από το 2005 4 δημοτικες αρχες

    • Την μελετάνε απ’ το 2005 για να αποφασίσουν αυτό το τερατουργημα οι προηγούμενοι μαζί με τους προ-προηγουμενους… εννοείται ότι δεν μετράνε για έργα οι κακοτεχνίες και οι αγράμματες και απολιτιστες επιλογές των προηγούμενων…για καταστροφή και ντροπή μόνο υπολογίζονται, οπότε αν το λετε για περηφάνεια να το πιστωσετε στους πρώην ευτυχώς τους καίτε και τους ξεφτιλιζετε οι ίδιοι οι οπαδοί τους…

  • Αυτά που γράφονται τα είπε ο δήμαρχος;
    Γιατί το ανώνυμο δελτίο τύπου βγαίνει για εύκολα αντιληπτουε λόγους και εκφράζει τις επιθυμίες και απόψεις από αυτόν που το συντάσσει και οχι του Δήμου

  • Δήμαρχε μια καλή αρχή θα είναι η εξαγορά (αν δεν γίνεται απαλλοτρίωση, που είναι και αδίκη για τους ιδιοκτήτες) μέρους των λίγων εναπομείναντων αδόμητων οικοπέδων. Λείπουν χώροι άθλησης & παιδικές χαρές ειδικά στο κέντρο.

    Οι γονείς του κέντρου δεν έχουν που να πάνε τα παιδιά τους

    • Να αγιασει το στόμα σου άνθρωπε μου! Και το πρώτο που χρειάζεται να γίνει σε οικόπεδα είναι σχολεία, για να μπορέσει να ακυρωθεί και το αισχος που υπογράψαν οι προηγούμενοι για να χτίσουν μέσα στον Δημοτικό Κήπο… Προτεραιότητα πρέπει να μπει αυτό, ώστε και να διασωθεί ο Δημοτικός Κήπος και να γίνει σωστό νηπιαγωγείο σε οικόπεδο.

  • Οι μεγάλοι χώροι δεν υφίστανται εντός του αστικού ιστού. Πάρκα τσέπης λοιπόν όπως κάνουν πολλές πόλεις. Δωρεές οικοπέδων με ετοιμόρροπα κτίρια που παραμένουν ως έχει (και μάλιστα επικίνδυνα) μπορούν εύκολα και απλά να γίνουν πάρκα τσέπης….

    • Μακάρι έστω αυτό! Γιατί αντί για αυτά μέχρι τώρα κάνανε τον Δημοτικό Κήπο από κανονικό σε Δημοτικό Κήπο τσέπης με τα μπετά…πιο πολύ μπετό έχει μέσα στον Κήπο παρά στους δρόμους…

  • Αγαπητέ δήμαρχε με το στρατόπεδο τι γίνεται δεν μας είπατε κάτι. Σε άλλες πόλεις άρχισε η αξιοποίησή τους για το καλό των πολιτών μόνο στην Κοζάνη ο χώρος παραμένει στοιχειωμένος. Από τον Μαλούτα δεν περιμέναμε τίποτα, αυτός δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του. Πρόσεξε καλά, για το στρατόπεδο και την νότια περιφερειακή θα κριθείς. Αν δεν τα δρομολογήσεις δεν λέω να τα κάνεις μην περιμένεις δεύτερη τετραετία. Η υπομονή των δημοτών τελείωσε, η Κοζάνη είναι η χειρότερη πόλη της χώρας. Όλοι οι προηγούμενοι, κυρίως ο Κουκουλόπουλος και οι συν αυτώ, έχουν τεράστιες ευθύνες. Ανασκουμπώσου και ξεκίνα για να κάνεις τη διαφορά, αυτό είναι εύκολο μπροστά στο τίποτα των προηγούμενων.

  • Κατι φαινεται να αλλαζει και σ`αυτην την πολη μετα απο δεκαετιες.Αν ανοιξει και ο δρομος απο τον ΟΣΕ που κανεις δε γνωριζει γιατι ειναι κλειστος και ποιον εξυπηρετει τοτε αμεσως θα σταματησει η ουρα των αυτοκινητων απο τον Κωτσοβολο μεχρι το γηπεδο του Κροκου,αλλα οι διοικουντες σημερα το δημο φαινεται πως δεν το γνωριζουν η κανουν πως δεν το γνωριζουν ενω η δημοτικη αστυνομια ελεγχεται απο το δημαρχο.Αυτο γιατι η δημοτικη αστυνομια ανοιγει και κλεινει το δρομο κατα το δοκουν και κανεις δε γνωριζει σε ποια αποφαση του δ.σ. στηριζεται.Επιτελους καποιος απο το δελτιο τυπου δεν εχει ευαισθησια να ενημερωσει τους δημοτες;

  • Από λόγια χορτάσαμε πράξεις θέλουμε ξυπνά επιτέλους άρχισες να κουράζεις αφήστε τής φωτογραφίες και κάντε κάτι η Κοζάνη πεθαίνει άσχετοι. Και κάθε μαλάκια που κάνετε μην την βγάζετε ότι κάι καλά κάτι κάνατε λακούβα κλείνετε φωτογραφία βγάζετε έλεος. Λίγο ντροπή ακόμα δεν ξεκινήσαμε.

    • Να μαζέψουν εσένα και να σε στείλουν πίσω στο χωριό σου πακέτο, μας ρίχνεις το επίπεδο της πόλης. Κοπροψυχους δεν θέλουμε στην πόλη. Και σου απαντάω για τον αισχρό τρόπο που μιλάς, που φαίνεται ότι είσαι μόνο βάρος στην κοινωνία – το λιγότερο. Προφανώς και τα σκυλιά δεν θα πρέπει να ζουν στον δρόμο ανάμεσα σε τέτοιους σαν και σένα, αλλά το μίσος που τρεφεις στην ψυχή σου δεν θα φύγει ποτέ αν δεν αποφασίσεις να δοκιμάσεις την καλοσύνη.

  • Παιδιά ο δήμαρχος μιλάει καθαρά για χώρους που θα μαζεύονται αν στειρωμένα αδέσποτα που θα ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι