Ένταξη του “Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας-SYNERGiNN EDIH”στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

26 Ιουνίου 2024
09:43
Κανένα σχόλιο

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ κ. Ζερβού, εντάχθηκε ο «Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας-SYNERGiNN EDIH”,(https://synerginn.eu/el/) στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027». Το SYNERGiNN προσφέρει τις υπηρεσίες του κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελείται από 15  εταίρους που διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς δραστηριότητάς τους, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και επιστημονικά υπεύθυνο του έργου, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Στέργιο Μαρόπουλο.

Μέσω του έργου επιδιώκεται η στήριξη των ΜΜΕ και του Δημόσιου Τομέα στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού όσον αφορά τις προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Κυβερνοασφάλειας και του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών στους κρίσιμους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, η ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης άλλων βασικών ψηφιακών τεχνολογιών με σεβασμό στις αξίες της ΕΕ και με προσέγγιση ανθρωποκεντρική. Και φυσικά η συνεργασία με το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs – EDIH).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι