ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Επείγουσα ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς – Προθεσμία μέχρι 21 Ιουλίου 2024 για τη δήλωση των κατοικίδιων στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (Ε.Μ.Ζ.Σ.)

26 Ιουνίου 2024
12:41
Ο Δήμος Εορδαίας/ Τμήμα Περιβάλλοντος ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν.5083/2024 – ΦΕΚ 12/Β’/26-01-2024, οι ιδιοκτήτες – κηδεμόνες ζώων συντροφιάς οφείλουν να δηλώσουν τα κατοικίδιά τους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς μέχρι 21 Ιουλίου 2024.

Ειδικότερα οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς οφείλουν να προσέξουν τα κάτωθι:

Το ζώο η τα ζώα που είναι στην κηδεμονία τους να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip). Διαφορετικά διατρέχουν τον κίνδυνο επιβολής προστίμων (300,00€) από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα ζώα τους εμφανίζονται στο ΕΜΖΣ. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους για την καταγραφή του ζώου.
Να ελέγξουν ότι το ζώο τους εμφανίζεται ως ήδη στειρωμένο ή ακόμη αστείρωτο στο ΕΜΖΣ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει στο ιστορικό του ζώου στο ΕΜΖΣ η ένδειξη «ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ» ή «ΑΣΤΕΙΡΩΤΟ» και αν δεν υπάρχει πρέπει να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο από 300,00€ – 1.000,00€
Οι κηδεμόνες ενήλικων ζώων πρέπει να επιλέξουν ή την στείρωση, ή την αποστολή DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης & Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς). Για όποια από τις δύο επιλογές προτιμήσουν πρέπει και πάλι να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000,00€.

7 σχόλια

    • Έπρεπε να έχουν δηλωθεί χρόνια πριν από αυτούς που τα παράτησαν στον δρόμο. Μην ζητάμε ευθύνες μόνο απ’ τις αρχές όταν το πρόβλημα ξεκινάει απ’ τους δημότες..

  • Κανείς δεν ελέγχει αν κάποιος έχει δηλώσει το σκύλο του οπότε μην κουράζεστε να βγάζετε νόμους για τα μάτια του κόσμου. Οπότε κάνεις δεν πρόκειται να κινδυνέψει να πληρώσει πρόστιμο. Μόνο σε περίπτωση που το ζώο ταξιδέψει γίνεται έλεγχος, αλλιώς αυτός που δεν έχει δηλώσει τον σκύλο του και (ούτε πρόκειται να τον δηλώσει )αν εγκαταλείψει στο δρόμο το ζώο,δε θα το μάθει ποτέ κανείς . Από την άλλη καταλαβαίνω ότι με κάτι πρέπει να ασχολείται και ο κάθε δήμος για να περνάει και η ώρα του!!!!!!!!

  • Ωραία, άλλος ένας λόγος να παρατήσει ο κόσμος υπό τον φόβο οικονομικού προστίμου το,τα ζωάκια του,ρε θα μας τρελάνετε,το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να ρίχνετε πρόστιμα αδιαφορώντας για τα ίδια τα ζώα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχαμε σκυλιά γατιά καί τά αγαπούσαμε σαν μέλος της οικογένειας. Παιδιά κακά τα ψέματα αυτός ο νόμος κάνει κακό στα ζώα καί καλό στο ταμείο του Δήμου,!!!!!

  • Ωραία άλλος ένας λόγος να παρατήσει το τά κατοικίδια του υπό τον φόβο χρηματικού προστίμου.Ρε θα μας τρελάνετε τό μόνο πού ξέρετε να κάνετε είναι να ρίχνετε πρόστιμα αδιαφορώντας για τά ίδια τά ζώα.Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχαμε σκυλιά γατιά και τά αγαπούσαμε σαν μέλος της οικογένειας μας, τέλος παιδιά κακά τα ψέματα τό μόνο πού τους ενδιαφέρει είναι πως νά γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου καί όχι τα ίδια τα ζώα!!!

  • Ωραία άλλος ένας λόγος να παρατήσει κανείς το τά κατοικίδια του υπό τον φόβο χρηματικού προστίμου . Ρε θά μας τρελάνετε, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να ρίχνετε πρόστιμα αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για τά ίδια τά ζώα.Ωσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχαμε σκυλιά γατιά στο σπίτι μιας και τά αγαπούσαμε σαν μέλος της οικογένειας μας , παιδιά κακά τα ψέματα τό μόνο πού τους ενδιαφέρει είναι πως θά γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου καί όχι τα ίδια τα ζώα!!!

  • Πάμε καλά θα δώσω dna του γάτου μου και θα εξιχνιάσουν με ελεγχο dna εαν εχει γατιά ο γάτος μου ; Εδώ χάνονται ανθρωποι με κινητά και δεν βρίσκουν το στιγμα του κινητου και πεθαίνουν στα βουνα και στα λάγκάδια ανθρώποι … Είναι απλα ενα είσπρακτικο μέτρο και εγω προσωπικα δεν ήθελα να βαλω τσιπάκι στον γάτο μου ,γιατι να ταλαιπωρησω το ζωακι μου με ενα ξένο σώμα στο σώμα του .Τέλοςπάντων … Θα μας παρουν dna όλους για να εξιχνιάζουν τις δολοφονίες ,εως πρόδρομος το μετρο για τα ζώα . Το θέμα είναι οτι το νιώθω τοσο γελοίο αυτο το μέτρο . Δεν ειναι σε θεση να συντηρήσουν ενα κυνοκομειο και να στειρώσουν τα αδεσποτα και θα κανουν dna ελεγχο σε γατια και σκυλιά …πάνε καλά στέκουν στα μυαλά τους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.